Tots els partits de Dénia exigeixen un nou model de finançament i un tracte just

Todos los partidos  de Dénia reclaman un nuevo modelo de financiación y un trato justo
  21/10/2021

 

L'Ajuntament de Dénia reclamarà a l'Estat una reforma immediata del finançament i unes inversions ajustades al número de població. Així s'expressa en la declaració institucional que, a proposta de Compromís, han signat tots els grups polítics amb representació municipal. En el document s'indica que “el valencià continua sent el territori pitjor finançat de tot l'estat: Cada valencià i valenciana rebrà 215 euros menys que la mitjana estatal i 703 euros menys que l'autonomia més ben finançada”.

No és la primera vegada que Compromís denuncia l'infrafinançament i el tracte injust que l'Estat central té amb els valencians i valencianes. De fet, el passat 9 d'octubre, aquesta va ser la principal reivindicació dels valencianistes, com tots els anys, "perquè, encara que canvien els governs la situació no canvia, sinó que el manteniment d'aquesta desigualtat prové de la dècada dels huitanta i ens col·loca en una situació de desigualtat insuportable, amb menys recursos que la resta de territoris i dèficits pressupostaris generats any rere any", ha explicat Rafa Carrió, portaveu de l'agrupació a l'Ajuntament.

Carrió ha recordat que "portem diversos plens animant a l'alcalde a anar tots junts a Madrid i reivindicar 'als seus' unes inversions més justes per a la Marina; així com presentant mocions exigint finançament que ens permeta més recursos i autonomia, un compromís real amb el tren Gandia-Dénia o la negativa a tornar a pagar autopista; però sembla que de res serveix tindre governs suposadament progressistes, ministres valencians o ministres de la Safor, perquè en l'hora de la veritat estem abandonats, continuem estant a la cua de la resta de territoris i continuem rebent galtades com la del ridícul pressupost per al tren, o un futur nou pagament de l'AP7”.

<<< Tornar a la portada