Tots preparats per a gaudir d'unes falles històriques a Dénia

Todos preparados para disfrutar de unas fallas históricas  en Dénia
  10/02/2022

Aquest dissabte els fallers i les bandes de música tornaran als carrers de Dénia després de dos anys d'absència. Començaran "unes falles històriques", com ha dit el president de la JLF, Jaume Bertomeu. Les falles del retorn, adaptades a les normes sanitàries de la pandèmia, i les de la il·lusió.

El recorregut pels districtes fallers per a veure els carrers engalanats i els bàndols serà el primer acte d'un programa que, excepte alguna excepció, seguirà la línia d'anys anteriors. L'exposició del Ninot s'obrirà el dissabte 19 en l'edifici que albergarà el Museu d'Història de la Ciutat. I, després, les Falleres Majors i els membres de les comissions es traslladaran a la sala Jauja, en Baleària Port, per a assistir a la Gala Fallera, on s'entregaran els nomenaments als Fallers Exemplars. 

Una sorpresa: Dianium Dansa estrenarà enguany el bolero titulat Dianium. I, ja l'últim cap de setmana, es realitzarà la Crida, des dels balcons de l'Ajuntament i el Sopar de Germanor. Ja en la setmana de març, la programació inclourà dues mascletaes i els dies més esperats: la plantà, l'ofrena, el repartiment de premis i la cremà. 

L'alcalde, Vicent Grimalt, i el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han advertit que es demanarà el passaport Covid per a entrar en els recintes tancats i demanen responsabilitat a la gent quan participen en actes al carrer on es produïsquen aglomeracions. 

En tot cas, diu Jaume Bertomeu, "el col·lectiu faller està preparat per a viure unes festes històriques".

<<< Tornar a la portada