Tomeu Estalrich reivindica la sostenibilitat amb discurs poètic a la Casa de Cultura d’Ondara

Tomeu Estalrich reivindica la sostenibilidad con discurso poético en la Casa de Cultura de Ondara
  30/05/2022

L’artista mallorquí Tomeu Estalrich s’ha acollit al conveni entre la Fundació Baleària i l’Ajuntament d’Ondara per a presentar l’exposició Bikes a la Casa de Cultura com un discurs poètic cap a la sostenibilitat mediambiental i la creació artística.

            L’autor ha al·ludit a l’afirmació de que “la vida és com anar amb bicicleta, per conservar l’equilibri has d’estar en continu moviment” patentada per Albert Eistein, per a explicar gràficament la concepció d’aquest vehicle a escala humana com a protagonista del vessant escultòrica. Vessant en el que desplega la seva condició més conceptual, a partir de material reciclat al que aplica una metamorfosi, soldadura, assemblatge i muntatge final, per a aconseguir uns estimulants artefactes de difícil qualificació. Aquests recullen gestualitats d’aquelles joguines infantils que tenim subjectes a la memòria i que ens transporten a quimèrics espais o impossibles viatges al desconegut mitjançant la poesia, la ironia o el joc producte de la imaginació creativa a la que aplica el rigor d’una profunda professionalitat. 

            La inauguració ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Raquel Mengual, qui ha agraït a la gerent de la Fundació Baleària, Sandra Pilato, i al comissari de la mostra Antoni Torres, l’oportunitat que atorga el projecte Llonges de la Cultura per a aprofundir en els diferents vessants de l’art amb mostres de qualitat.

 

<<< Tornar a la portada