Torna l’Aplec de la Marina amb l’homenatge als maulets al castell de Dénia

Torna l’Aplec de la Marina amb l’homenatge als maulets al castell de Dénia
  25/11/2021

L’Aplec de la Marina torna este dissabte 27 de novembre al Castell de Dénia amb la voluntat de seguir teixint comarca i homenatjar els maulets, aquells que van defensar la causa de l’arxiduc Carles d’Àustria durant la Guerra de Successió i, per extensió, els defensors dels furs i la identitat dels valencians. Enguany, l’Aplec donarà veu a quatre entitats: l'Associació de la Marina Alta del Poble Sahrauí ( Asociación de Inmigrantes del Sáhara Occidental para Alicante – AISOA), la plataforma Per l'Horta de la Safor, l’Associació Dones de La Foradà i Decidim Marina Alta.

Com és habitual, el Regiment Mare de Déu dels Desemparats dels Miquelets del Regne de València participarà en la cercavila que es farà per agrupar els participants i pujar al castell. L’eixida es farà a les 11.30 hores des de la Plaça Joan Baptista Basset (a l’Avinguda de València), que rep el nom fictici del general de l’exèrcit maulet que va desembarcar l’agost de 1705 a Dénia, on es  va proclamar rei l’aspirant austracista a la corona. L’elecció del mes de novembre per celebrar l’Aplec i rememorar els fets no és casual: el 17 de novembre de 1708 capitulava Dénia davant les tropes del general d’Asfeld, del costat del futur rei borbó, Felip V. La ciutat havia sofert tres importants setges i quedava pràcticament arrasada i deshabitada.

Doncs bé, el mateix general Basset -al que donaran vida Els maulets del Regne- farà alguna intervenció durant el trajecte per explicar els assistents el que va passar. Els parlaments de les entitats participants es faran a les 12.30 h. al castell, davant el monument als maulets de la vila vella.

La festa continuarà al CSA La Mistelera -La Xara, amb un dinar popular amb productes de proximitat. En acabar, música amb el duo Diània per amenitzar la sobretaula i, per la vesprada, activitats infantils. A partir de les 20 h., concert de rap en valencià amb Aina Koda i Arjé (Ribera Baixa), Malcriat Records (La Marina Alta) i Amarg Pinet (La Marina Alta). El preu de l'entrada del concert de rap serà de 6 euros per persones sòcies i de 7 euros per no sòcies. El benefici de les entrades serà íntegrament pels grups que han col·laborat en la festa de l'Aplec.

Subscriu-te!