Tres veïns de Xaló se sotmeten a una dieta estricta sense proteïnes per donar visibilitat a la malaltia del PKU

Tres vecinos de Xaló se someten a una dieta estricta sin proteínas para dar visibilidad a la dolencia del PKU
  29/06/2019

 

Ahir divendres es va celebrar el Dia Mundial de la Fenilcetonuria, coneguda també com PKU, una alteració congènita del metabolisme causada per la carència d’un enzim que obliga a una dieta estricta i permanent sense proteïnes. Per tal de donar visibilitat a la malaltia, l’associació valenciana d’afectats -de la que formen part 25 famílies-, a instàncies de la federació nacional, ha impulsat una campanya que consisteix en que alguns voluntaris seguisquen durant un dia l’estricta dieta dels afectats amb el PKU.

A Xaló han estat tres els veïns que s’han sumat a la iniciativa que es va desenrotllar precisament ahir. Un d’ells és José Tur, pare de Pau, un xiquet de cinc anys afectat pel PKU, i els altres són dos companys que s’han ofert voluntaris, el diputat provincial Gerard Fullana i Gabriel Hidalgo. 

Així, durant la jornada van seguir una dieta sense proteïnes, o siga ni peix ni carn ni molts altres productes. En el desdejuni una tostada especial elaborada amb farina sense proteïnes. Per dinar, pasta i verdures, per berenar fruita i per a sopar ensalada i productes de l’horta, i durant el dia quatre anacards que aporten l’únic gram diari de proteïnes que permet el PKU com a dosi.

<<< Tornar a la portada