Un any de presó per a l'home que va aparcar en una plaça de discapacitats de Dénia amb una targeta falsa

Un año de prisión para el hombre que aparcó en una plaza de discapacitados de Dénia con una tarjeta falsa
  21/09/2020

També haurà de pagar una multa de 1.620 euros

 

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat la pena d'un any de presó i multa de 1.620 euros imposada a un home que va estacionar el seu vehicle en una plaça reservada a discapacitats de Dénia, utilitzant una targeta d'estacionament falsa. La sentència, dictada el gener passat pel Jutjat penal número 1 de Benidorm, li declara autor d'un delicte de falsedat en document oficial.

El condemnat va ser sorprés el 7 de juny de 2017 després d'aparcar en una plaça destinada a discapacitats del carrer Mercat de Dénia. Per a això va col·locar en el quadre de comandament una targeta falsa. Era una fotocòpia a color d'una original emesa per autoritats noruegues a nom del seu excuñado.

En el recurs presentat davant la sentència del jutjat penal, el condemnat va al·legar que el document no era fals, ja que existia un original que coincidia amb el contingut de la targeta del seu quadre de comandament. L'home va explicar que el document original pertanyia al germà de la seua exdona i que va ser la seua exsuegro el que va fer fotocòpies perquè les portaren els vehicles de la família, si bé a ell se li va oblidar retirar-lo del seu cotxe.

No obstant això, el Tribunal considera que aqueixa coartada no està contrastada per cap prova “contundent” i que, en tot cas, fa tres anys que el seu excuñado i titular del document no viu a Espanya, per la qual cosa “és de suposar que el ‘oblit’ a retirar la targeta ha durat aquest temps, no així el seu ús indegut de les places destinades a estacionament per a persones amb capacitat reduïda”.

Subscriu-te!