Un clavell blanc a canvi d'un paquet d'arròs o de pasta per a ofrenar a la Verge de les Neus de Calp

  • Un clavel blanco a cambio de un paquete de arroz o de pasta para ofrendar a la Virgen de las Nieves de Calp
  • Un clavel blanco a cambio de un paquete de arroz o de pasta para ofrendar a la Virgen de las Nieves de Calp
  05/08/2020

Agost és el mes gran a Calp perquè està en plena ebullició. Primer per l'arribada de milers de turistes i, per una altra, per la celebració de les festes dedicades a la Verge de les Neus. Els festejos han sigut ajornats per a l'any que ve a causa de la crisi sanitària però, malgrat això, els calpins i les calpines han demostrat, una vegada més, la devoció a la patrona. Els únics actes autoritzats han sigut els oficis religiosos del dimarts i del dimecres i amb restriccions. No més de 130 persones a l'església i 30 en la capella, amb marques en els bancs que indicaven on asseure's per a respectar la distància social. 

Després de la missa del dimarts va tindre lloc una ofrena de flors solidària a la Verge de les Neus, organitzada per la parròquia i l'ajuntament. A canvi d'un donatiu o un aliment no perible –arròs, pasta, productes higiènics, conserves, etc.-, destinats a Caritas, et donaven un parell de clavells blancs per a elaborar un tapís amb la imatge de la patrona. Centenars de persones van participar en l'ofrena i també algunes associacions, com la Unió Musical Calp Ifach i els Portants de la Verge, per citar un parell d'exemples. El tapís de flors va ser confeccionat per tres dones de la Casa d'Andalusia.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha emés un comunicat en el qual dona ànims a la Comissió de Festes 2020 “per tot el seu esforç, infinita paciència i comprensió”. Malgrat una “realitat molt allunyada del cuotidiano”, Sala demanava a la ciutadania “que aqueix sentiment d'orgull de poble i identitat estiga més present que mai en els nostres cors”. No hi ha hagut festes però els carrers han comptat amb “alguna cosa” d'enllumenat festiu.

Calp, per cert, va acordar que les festes de l'any que ve seran organitzades per les comissions de 2020 i 2021. 

Subscriu-te!