Un dron per al rescat marí a les platges de Calp

Un dron para el rescate marino en las playas de Calp
  30/04/2021

El servei de salvament i socorrisme a les platges de Calp arranca aquest cap de setmana a càrrec de la mercantil Eulen. La novetat és la incorporació d'un dron de rescat marí, una iniciativa pionera en la Comunitat Valenciana. Són drons pilotats per un operador des de terra que permeten fer tasques de vigilància però també de socorrisme. A més s'instal·larà un tòtem amb un mecanisme senzill pel qual en prémer un dels botons es realitza una crida directa al servei de socorrisme.

            El servei inclou una embarcació de rescat, una moto d'aigua amb llitera flotant, un vehicle de coordinació d'intervenció ràpida dotat amb desfibril·lador i equip d'oxigen, dos caiacs, dues taules de rescat i bicicletes de desplaçament pel passeig marítim. Eulen comptarà amb dos socorristes més al juny i setembre i tres persones més al juliol i agost. I amb tres patrons d'embarcació durant juliol i agost.

            S'habilitaran 10 barreres flotants de contenció d'hidrocarburs, s'instal·laran en cada lloc de socorrisme papereres per a residus Covid i una de les embarcacions es transforma en GLP amb combustió mixta menys contaminant.

            En temporada alta es podrà en marxa una APP amb tota la informació sobre la situació de la platja, el nivell d'ocupació, el tipus de bandera, etc. I com a novetat, una polsera de localització per a xiquets que podrà sol·licitar-se en el lloc de socors.

Subscriu-te!