Un error en l'acta d'una mesa electoral d'Alcalalí retarda la constitució de l'Ajuntament 

Un error en el acta de una mesa electoral de Alcalalí retrasa la constitución del Ayuntamiento
  16/06/2023

La Junta Electoral Central ha avalat l'acta d'una mesa electoral d'Alcalalí, que per error lleva la majoria absoluta a Compromís, impedint que la seua candidata, Yolanda Molina, siga elegida alcaldessa hui dissabte, com estava previst. Després de la decisió, els valencianistes passen a tindre quatre regidors, els mateixos que el PP, i el grup Decideix, amb un regidor, té la clau del futur govern municipal i pot donar l'alcaldia als populars.

De moment, la constitució de la corporació municipal s'ha paralitzat ja que Compromís presentarà un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia. Aquesta circumstància també retardarà la constitució de la Diputació d'Alacant.

Compromís va acudir a la Junta Electoral de Zona argumentant que va haver-hi un ball de xifres en l'acta i que es van enviar al Ministeri les dades correctes, segons els quals al seu partit li corresponen 5 regidors; al PP, 4 i a Decide, 1. Fins i tot es va presentar una declaració jurada del president de la mesa i els dues vocals i un certificat del secretari municipal assegurant que va haver-hi un error. Però la Junta Electoral de Zona no va tindre en compte el recurs dels valencianistes. 

En un segon intent, Compromís va demanar empara a la Junta Electoral Central, que tampoc ha donat la raó a aquest partit. 

El portaveu nacionalista, Gerard Fullana, ha manifestat que “la decisió és incomprensible i representa un colp a la democràcia a Alcalalí. Ens costa entendre que els representants imparcials de la taula asseguren de forma jurada un error i ni tan sols se'ls cite a declarar com demanàvem i que tampoc la Junta done credibilitat al secretari municipal”.

<<< Tornar a la portada