Un escultura immortalitza a Sorolla pintant l'alba de Xàbia enfront de la Platja de la Grava

  • Un escultura inmortaliza a Sorolla pintando el amanecer de Xàbia frente a la Playa de la Grava
  • Un escultura inmortaliza a Sorolla pintando el amanecer de Xàbia frente a la Playa de la Grava
  11/04/2022

El pintor Joaquín Sorolla ha tornat en forma d'escultura al seu lloc privilegiat per a pintar les albes de Xàbia. Es tracta d'una peça que s'ha descobert en el Passeig Marítim aquest mateix dissabte, en l'acte central de la commemoració dels 125 anys en què Sorolla va visitar per primera vegada el municipi. L'obra, una escultura en bronze, d'estil realista i a escala natural, ha sigut dissenyada per Javier de Benito.
    Aquesta vinculació entre Xàbia i Sorolla ha sigut revaloritzada en l'últim any per l'Ajuntament, que a través del departament de Cultura ha impulsat una completa programació cultural i institucional per a commemorar el 125 aniversari i que, espera, puga tindre continuïtat el pròxim 2023, quan es compliran 100 de la mort del pintor. 
    L'acte institucional ha arrancat amb l'actuació musical de Marinae Ensemble, la música de la qual s'ha fos amb una de les cartes que Sorolla va escriure a la seua esposa Clotilde narrant-li la forta impressió que es va emportar en arribar a Xàbia i descobrir la seua llum, la seua mar i els seus paisatges.

<<< Tornar a la portada