Un jutjat suspèn cautelarment la guia per a donar llicències a Dénia

Un juzgado suspende cautelarmente la guía para dar licencias en Dénia
  16/05/2023

L'Associació de Promotors Turístics de Dénia ha aconseguit la suspensió cautelar de la guia urbanística per a donar llicències. La mesura, adoptada pel Jutjat contenciós administratiu número 4 d'Alacant, arriba quan ja s'ha aprovat el Pla General i per tant les normes provisionals per a la construcció quedaran sense efecte en breu.

Però els promotors ho consideren una victòria judicial enfront de l'equip de govern, del que podrien arribar en els pròxims mesos. 

La Guia de Tramitació de Llicències i altres actuacions urbanístiques de Dénia va ser aprovada per la Junta de Govern el mes de setembre passat del passat any davant l'absència de plantejament urbanístic i mentre no estiguera aprovat el Pla General. La Direcció General d'Urbanisme va requerir a l'equip de govern que retirara les normes ja que s'estaven aplicant criteris corresponents a un Pla que encara no estava en vigor. La regidora de Territori, María Josep Ripoll, va anunciar que anava a mantindre la guia i va reiterar que la seua aplicació era una competència municipal.

Segons els promotors, la resolució judicial és important perquè "sense prejutjar el fons de l'assumpte, afecta a l'atorgament de llicències urbanístiques de l'Ajuntament de Dénia, institució que va fer cas omís del requeriment d'una Generalitat Valenciana que posteriorment va decidir mantindre's al marge del perjudici sobre l'interés públic que ella mateixa havia advertit per l'aplicació d'aquesta guia". 

Els promotors han manifestat que "aquest contenciós és el primer d'uns altres que s'aveïnen en breu". Expliquen que l'associació "es veu obligada a interposar-los per l'abús de dret en matèria urbanística per part de l'Ajuntament de Dénia, alguna cosa que ara es veu agreujat per una Generalitat Valenciana que sorprén amb el seu sobtat zel aprovatori, forçant la celeritat del procediment de tramitació del Pla General Estructural en la vespra d'unes eleccions municipals i autonòmiques, i que ha portat al fet que la Comissió Territorial d'Urbanisme ho aprovara el passat dia 09 de maig, sense que hi haguera temps material perquè la Comissió Informativa poguera emetre proposta favorable per a l'aprovació del Pla, i que per l'opacitat de la Generalitat, aquest fet haurà de ser confirmat i documentat amb l'evolució dels procediments".

Al seu judici, "totes aquestes qüestions d'errors procedimentals, causes de nul·litat, i especialment per l'escandalosa decisió política d'exonerar a la Generalitat en les altes responsabilitats patrimonials del Pla General Estructural, lesionant amb això exclusivament a la ciutadania de Dénia amb la inevitable insostenibilitat municipal, obliga aquesta Associació de Promotors a seguir avant judicialment en la defensa del col·lectiu i l'interés públic".

 

 

 

.

<<< Tornar a la portada