Un llibre, un logotip i un audiovisual commemoraran el centenari del Pego Club de Futbol

  • Un libro, un logotipo y un audiovisual conmemorarán el centenario del Pego Club de Fútbol
  • Un libro, un logotipo y un audiovisual conmemorarán el centenario del Pego Club de Fútbol
  07/11/2022

L’Ajuntament de Pego, l’Arxiu Municipal i el Pego Club de Futbol han presentat els actes de commemoració del centenari d’aquest últim, que tindran l’acte central el diumenge 20 de novembre amb la presentació del llibre que il·lustra gràficament l’esdeveniment, la projecció d’un documental i el lliurament de distincions als que han estat considerats el  millors entrenador i jugador de la història local.

 

ADAPTACIÓ DEL LOGOTIP

 

        L’acte , ha comptat amb la presència del regidor d’Esports, Raúl Tamarit, l’arxiver, Joan Miquel Almela, el president del Pego C.F., Juanfran Frau i del dissenyador gràfic, Germà Miralles. Aquest últim ha estat l’encarregat d’adaptar el logotip del club per a l’esdeveniment amb la incorporació del nou escut municipal, la cronologia i el crit d’ànim “Ale rogets”. Logotip que, segons el president, ha estat desenvolupat a partir de la proposta elegida pels socis de las diferents presentades. Frau ha destacat també que la celebració ha motivat al club a encarregar un equipament commemoratiu per a que siga lluit pels equips de les diferents categories al llarg de la temporada, el qual ha canviat el clàssic roig de les samarretes de competició, per la indumentària blanca i blava a ratlles verticals del primigeni C. D. Pego dels anys de la II República.

        Per part de l’arxiver s’ha explicat que la commemoració del centenari porta treballant-se des de fa uns anys, i que ha tingut que ser fixada en 2023 en base a la inauguració del camp vell -ubicat el l'actual carrer Pere Sala- en 1923, pel fet de no disposar de l’acta fundacional del, aleshores, Club Deportivo Pego, encara que es té constància de l’existència d’aquesta activitat esportiva en els anys anteriors a partir de les anotacions en un dietari d’un exjugador i algunes referències d’hemeroteca.

        Així mateix, ha incidit en que l’empenta final per a configurar el programa d’actes ha estat obra d’una comissió presidida per l’alcalde, Enrique Moll, i integrada pel compareixents junt a l’exjugador i representant dels veterans José Manuel Giménez, els expresidents Ximo Pastor i Eulogi Peiró, l’antic responsable d’esports de Ràdio Pego, i corresponsal dels diaris Levante i Información, Emilio Ramírez.

 

UNA PUBLICACIÓ AMB LA HISTÒRIA DEL CLUB

 

        Tots ells van determinar que la commemoració comptara amb una publicació que reflectirà la història del club, complementada per un audiovisual amb testimonis, i una exposició de fotografies que tenen previst presentar-se en el referit acte central. La publicació, en format llibre, ha estat editada per l’editorial Tivoli, que ha assumit el cost de la maquetació, impressió i enquadernació, a canvi de la venda dels exemplars. El propi Almela com a autor de la mateixa ha remarcat el complicat de tasca pel fet de que el club no compte amb un arxiu propi i la desaparició del de la Federació Valenciana, el que fa que s’haja tingut que recórrer al material solt que existeix mitjançant una crida des de l’arxiu als veïns a fer aportació del mateix.

        A banda han detallat que l’acte central ha previst un reconeixement als diferents presidents que han estat al front de l’entitat en les diferents etapes així com una distinció al millor jugador i al millor entrenador de la història del club. Tot això estarà completat per l’audició inicial de l’himne del Pego Club de Futbol interpretat pel cantant Miguel Samper Peiró “Michel” que ha estat remasteritzat per a l’ocasió i de la posterior versió del mateix per part del grup Smoking Souls, que tancarà l’esdeveniment. No obstant, segons han informat, la commemoració tindrà com a epíleg un partit de veterans a disputar entre els del Pego i els d’algun club de primera divisió entre abril i maig, i un torneig quadrangular entre els veterans locals, els de l’Oliva, el Gandia i el Dénia a celebrar durant les festes patronals.

 

“ALE ROGETS” REMASTERITZAT I AMB UNA NOVA VERSIÓ

 

        Per la seua part, el regidor d’Esports, Raúl Tamarit, ha agraït la implicació de la directiva del Pego Club de Futbol i els col·laboradors amb aquesta històrica commemoració a la que ha tractat de sumar-se l’Ajuntament amb la dotació d’una partida pressupostaria que permeta finançar les diferents activitats. Partida que, segons ha desvelat, s’ha arribat a un acord entre els diferents grups polítics que integren la corporació municipal que, amb independència de qui estiga al front del govern municipal, es torne a activar els propers anys a mesura de que els diferents clubs esportius de Pego organitzen una efemèrides d’aquestes característiques.

        En especial ha destacat “el treball brutal portat a cap per Joan Miquel Almela des de l’arxiu, inclús fora d’hores de feina, per a coordinar un treball del que espere gaudirem tots el diumenge 20 de novembre i que quedarà per a la posteritat”

        Per al regidor “el 80% de les famílies pegolines sempre ha tingut a algú dins del futbol, i espere que tot aquest muntatge ens permeta commemorar de forma digna el centenari d’un club que té un passat molt bonic, un present que estem vivint-lo i un futur prometedor”

     

 

 

 

<<< Tornar a la portada