Un matí esportiu posa la nota saludable a l’equador de les festes de Pego

  • Un matí esportiu posa la nota saludable a l’equador de les festes de Pego
  • Un matí esportiu posa la nota saludable a l’equador de les festes de Pego
  27/06/2024

Escacs escolar, activitat a càrrec del Club Ciclista de Pego i les Valls, pilota valenciana en la modalitat de “raspall” i  voleibol han configurat l’oferta disposada per les Regidories de Festes i Esports per a posar la nota saludable a les festes patronals del municipi.

Aquest equador esportiu preveu donar pas a partir d’aquesta vesprada als moros i cristians fins el diumenge, per a desembocar en el vessant més solemne en honor al Santíssim Ecce-Homo. Moros i cristians que tindran en l’Ambaixada de demà divendres el primer plat fort, després de que encetar el programa amb l’entrada de bandes de hui. L’agenda festera amb actes i horaris es la següent:

 

DIJOUS 27

 

-A les 19 h.: Entrada de bandes al Pla de la Font on interpretaran el pasdoble Vila de Pego, sota la direcció de Miquel Nadal Bonet. A continuació tindrà lloc l’inici de “Les Voltetes” a ritme de pasdoble fester, per a acabar als peus del castell. Al finalitzar tots els músics participants interpretaran una marxa cristiana i una marxa mora.

-A les 24 h.: Ball i Revetlla a la càbila de la “filà” capitana amb l’actuació de l’orquestra La Pato.

 

DIVENDRES 28

-A les 7 h.: Diana per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente, Ramón i Cajal, plaça Mayorazgo Cendra, plaça de L’Ajuntament, carrer Sant Domènec, portal de Sala, carrer Sant Agustí i Pla de La Font fins al castell.

-A les 19 h.: Entrades i ambaixada per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente i , Major, plaça Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, i passeig Cervantes. Desfilarà primer el bàndol moro, seguit de tot el bàndol cristià, a

continuació la filà ambaixadora 2024 “Inquisidors” i per últim la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza”.

-A partir de les 21 h.: Ambaixada al Pla de la Font.

 

 

DISSABTE 29

-A les 19 h.: Entrada de Moros i Cristians des del carrer Sant Rafel, a la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March.

L’ordre de l’entrada serà: bàndol cristià, a continuació eixirà la filà Ambaixadora 2024 “Inquisidors”, per a precedir a la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza” seguida de últim tot el bàndol moro.

-A les 00.30 h.: Ball de Moros i Cristians al poliesportiu municipal Cervantes amb un cara a cara entre l'orquestra La Tribu i la Macrodiscomòbil Wonder On Tour.

 

DIUMENGE 30

        -A les 11.30 h.: Cercaviles informals pel poble i pallorfà popular al passeig Cervantes, davant de la Font de les Nimfes.

-A les 20.30 h.: Entrada jove de Moros i Cristians des de la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March..

 

DILLUNS 1 DE JULIOL

-A les 19 h.: Teatre infantil “El Circ Meravella” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 19.30 h.: Passa-carrer de la banda de cornetes i tambors de la Confraria de l’Ecce-Homo, des de l’ermita de Sant Josep fins a la capella de l’Ecce-Homo.

-A les 20 h.: Concert de les bandes de cornetes i tambors de la confraria de l’Ecce-Homo i Nuestra Mujer Veronica a la placeta de l’Ecce-Homo.

 

DIMARTS 2

        -De 9 h a 13 h.: Exposició de la imatge de l’Ecce-Homo a la capella.

        -A les 19 h.: Partida oficial de pilota valenciana al carrer Pere Sala i solemnes vespres de l’Ecce-Homo en la seua capella. A continuació, trasllat de la imatge a l'església de l’Assumpció.

        -A les 20.30 h.: Concert de festes de la Clandestina a l’ermita de Sant Josep.

-A les 24 h.: Mascletà nocturna al passeig Cervantes i Aurora en honor al santíssim Ecce-Homo pels carrers del poble amb eixida des de la capella.

-A les 0.30 h.: Revetlla al Pla de La Font amb l’Orquestra Montecarlo.

 

DIMECRES 3: DIA DEL SANTÍSSIM ECCE-HOMO, PATRÓ DE PEGO.

        -A les 10.30 h.: Visita i ofrena a la Residència San Joan de Deu.

-A les 11.30 h.: Solemne missa concelebrada pels sacerdots de Pego.

-A les 13 h.:  En acabar la missa, mascletà aèria a la plaça de l’Ajuntament.

-A les 19 h.: Tradicional repartiment de la murta des de l’església parroquial fins a la capella de l’Ecce-Homo per l’itinerari de costum.

-A les 21 h.: Solemne processó de l’Ecce Homo per aquest últim itinerari. En acabar focs d’artifici en honor al nostre patró.

 

DISSABTE 6.  DIA DE LES QUINTADES

        -De 17 a 19 h.: Gimcana jove per a majors de 16 anys, al passeig Cervantes.

-A les 20 h.: “Tardeo” al poliesportiu municipal amb l’Orquestra La Flama.

       

       

 

 

<<< Tornar a la portada