Canfali Marina Alta

Un programa de visites, conferències i gastronomia medieval acosta els deniers als orígens de la Generalitat

Un programa de visites, conferències i gastronomia medieval acosta els deniers als orígens de la Generalitat
  03/10/2018

 

La celebració del Dia dels Valencians inclou també la presentació d’un disc de poemes musicats

 

L’Ajuntament de Dénia, des de la Delegació de Cultura, ha organitzat diferents activitats per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia dels Valencians. La principal novetat és el programa de visites guiades, conferències i gastronomia que ha preparat l’àrea d’Arqueologia i Museus per tal d’acostar els deniers als orígens de la Generalitat Valenciana. Es presentarà també el primer disc d’Ina Martí, en el qual musica poemes de varis autors i que estarà acompanyada a l’escenari pel cantant Paco Muñoz. Es mantenen a més a més actes ja tradicionals en la celebració, com el concert de la banda de Dénia o la cercavila i lectura del Tirant lo Blanch amb Dianium Dansa.

            El programa que ofereix l’àrea d’arqueologia compta amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i du per títol Dénia. Descobrir Alfons V d’Aragó i Maria de Castella. Remembrança dels orígens de la Generalitat Valenciana. La primera de les activitats va tindre lloc el dijous passat en La Sala del Castell de Dénia. La jornada s’obrí amb una conferència sobre el rei Alfons V d’Aragó i Maria de Castella a càrrec del catedràtic emèrit d’Història Medieval de la Universitat d’Alacant Josep Hinojosa Montalvo. El periodista i escriptor Alfons Llorenç i Gadea va parlar a continuació sobre el naixement de la Generalitat Valenciana. I per a acabar, els conferenciants, acompanyats pel regidor de Cultura, Rafa Carrió, van debatre en taula redona sobre el tema La Generalitat Valenciana. Passat, present i futur. L’Estatut d’Autonomia com espill.

            A les 21.30 h., la celebració de la naixença de la Generalitat es va traslladar a la taula. En el hotel Nou Romà es va servir una degustació de tapes amb aires feudals i de fruits emblema de la Dénia medieval, amb vins del gust del comte de Dénia, Alfons d’Aragó i Foix, descendent de Jaume I. Figatells de Beneixama, embotits del Marquesat de Villena (Montealegre del Castillo i Bonete), llonganissa, blanquets i guarras, pa fresat, panses i cafè amb sucre de canya formaren part del menú.

Cercar notícies
Agenda