Un raig d’esperança per al Central Cinema de Xàbia

Un raig d’esperança per al Central Cinema de Xàbia
  28/02/2020

 

Alumnes del Vicente Tena proposen convertir l’emblemàtic edifici en un espai lúdic i d’oci per a la joventut

 

L’alcalde deixa entreveure que les idees que han aportat els jóvens estudiants van “en la línia” del que pretén el govern

 

LLUÍS PONS

 

Dècades de controvèrsies entre polítics i col·lectius socials i sense saber quin ús donar-li a un edifici tan emblemàtic com el del Centre Cinema, en el cor del Centre Històric, i ara un grup d’alumnes de sisè de Primària del col·legi Vicente Tena han presentat una idea de projecte que al menys ha commogut consciències. La iniciativa parteix de les Unitats Didàctiques Integrades, instrument que s’utlitza per a l’ensenyament a partir d’experiències educatives i amb la interrelació de tots els estaments curriculars, i que desenrotlla el centre en la seua tercera temporada en una trajectòria que va iniciar en un encontre a Lisboa. En aquell primer curs es va treballar sobre l’aigua i el turisme sostenible, i es van aportar algunes idees que desprès també Amjasa ha tingut en compte.

            Enguany el tema resultava també molt interessant i ambiciós: la rehabilitació del Central Cinema, un edifici que les últimes generacions d’estudiants només han conegut en desús i fent-se malbé a mesura que passen els anys. “Es tracta que els alumnes s’involucren també com a ciutadans que són”, assenyala la directora del col·legi, Isabel Henarejos, que destaca la gran acollida que ha tingut entre l’alumnat i el professorat i tots aquells que d’alguna manera han participat del projecte. També s’ha referit a la “imaginació infinita” que han mostrat els alumnes durant el procés de remodelació de l’immoble.

¡Suscríbete!