Un restaurant de Teulada era la tapadora d'un gran cultiu de marihuana ocult en el soterrani

  • Un restaurante de Teulada era la tapadera de un gran cultivo de marihuana oculto en el sótano
  • Un restaurante de Teulada era la tapadera de un gran cultivo de marihuana oculto en el sótano
  30/11/2020

El xalet de luxe en el qual residia el líder del grup, emprat per a blanquejar els diners procedents del tràfic de drogues, està valorat en més de quatre milions d'euros

L'alerta d'un ciutadà ha sigut clau perquè la Guàrdia Civil haja assestat un colp contra el tràfic de drogues, després de descobrir que en el soterrani d'un restaurant de Teulada es trobava en una gran plantació de marihuana. Els agents han localitzat altres cultius en habitatges. En l'operació, denominada Mosra, han sigut detingudes nou persones.

La marihuana obtinguda, per la qual en el mercat negre haurien obtingut beneficis de fins a 200.000 euros, era en part distribuïda a Regne Unit, i en part, a altres traficants de la província d'Alacant.

La Guàrdia Civil d'Alacant va començar a actuar quan una persona els va comunicar que el restaurant, que comptava amb diversos anys d'activitat, era en realitat la tapadora d'un gegantesc cultiu de marihuana, ocult en la planta baixa. Per la complexitat de les perquisicions, van intervindre l'Àrea d'Investigació de Sant Vicent del Raspeig i l'equip de Policia Judicial de Calp.

El propietari del restaurant, principal objectiu de la investigació, tenia també un bar de copes. Residia en una mansió pròxima al local de restauració i era propietari, al seu torn, de diversos habitatges per la zona. Portava un alt nivell de vida i posseïa diversos turismes d'alta gamma. En un apartament situat damunt del restaurant, vivia un empleat que aparentava realitzar labors relacionades amb el local, encara que en realitat s'encarregava de la guarda del cultiu, amb l'ajuda d'altres empleats. Una altra persona, d'estreta confiança del líder, era l'encarregat de supervisar la labor que realitzaven aquests.

Durant el transcurs de la investigació, van ser localitzades altres habitatges relacionats amb la banda, en les quals tenien altres cultius il·legals.

De manera periòdica, altres membres del grup procedien a la collita de la marihuana que s'anava obtenint. La traslladaven a les nits en una furgoneta fins a una dels habitatges propietat del líder del grup. En aquest habitatge, emprada com a magatzem, tenien una altra plantació. Una altra àmplia estada, era destinada a les labors d'assecat i envasament. 

<<< Tornar a la portada