Canfali Marina Alta

Una App dissenyada a Dénia per millorar el planeta

Una App diseñada en Dénia para mejorar el planeta
  11/11/2019

L'empresa Focus 360º serà un dels representants de la Comunitat en un concurs de la NASA

L'aplicació ofereix solucions a diversos reptes, com optimitzar la recollida de les escombraries oceàniques i la gestió d'incendis

J.V. BOLTA

Un grup d'emprenedors de Dénia ha creat una aplicació informàtica que pretén contribuir a la millora de la planeta. L'App Focus 360ºha estat seleccionada, al costat d'altres projectes, per representar la Comunitat en la fase nacional de l'Space Apps Challenge, que convoca la NASA. A partir del primer semestre del 2020 es llançarà a l'mercat coincidint amb una campanya de crowfunding.
La NASA plantejava diferents reptes i el normal és que els participants donessin solució a un d'ells. Però l'equip de Focus 360º va oferir solucions a quatre aspectes: la retirada de les escombraries oceànica, la gestió d'incendis forestals, l'augment de la qualitat de l'aire i l'optimització d'una àrea urbana o rural. Per això, va rebre una menció especial.
Els responsables del projecte puntualitzen que "no és que amb l'App focus 360º pugues retirar escombraries dels oceans hui per hui, però si uneixes la nostra App, la informació dels satèl·lits de la NASA i els mecanismes que fan que s'ajunten les escombraries en un punt i l'hi comuniques a un pescador, tot això sí que pot donar amb la solució a el problema. Això mateix ho podríem estendre a un bomber, als residents d'una ciutat o per exemple a fer una millor gestió de l'arbrat i que millori la qualitat de l'aire ".

Cercar notícies
Agenda