Una mostra a Casa Lambert de Xàbia rescata l’obra i figura de l’erudit Alexander Von Humboldt

  • Una muestra en la Casa Lambert de Xàbia rescata la obra y figura del erudito Alexander Von Humboldt
  • Una muestra en la Casa Lambert de Xàbia rescata la obra y figura del erudito Alexander Von Humboldt
  • Una muestra en la Casa Lambert de Xàbia rescata la obra y figura del erudito Alexander Von Humboldt
  17/11/2022
L’exposició, titulada “En la natura tot està connectat”, conclou el seu periple itinerant

La mostra “En la natura tot està connectat”, ha obert les portes aquest dimecres a la Casa Lambert de Xàbia per tal de donar a conéixer l’obra i figura de Alexandre Von Humboldt. L’exposició destaca les aportacions científiques recollides durant el viatge a Amèrica que va realitzar entre 1799 i 1804 Humboldt, considerat com un dels últims grans erudits que va destacar com a astrònom, naturalista, geògraf, humanista i explorador.
    La mostra està organitzada pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i tanca a Xàbia el seu periple itinerant que va encetar a València i que ha inclòs les visites a Alcoi, Ontineny i Gandia. 
    A més del CSIC, han fet possible aquesta mostra de documents, objectes i instruments de mesura diversos, altres institucions, com ara, i especialment, l’Ajuntament de Xàbia i l’associació per a la divulgació científica i tecnològica Meridià Zero.
    Josep Lluís Doménech, president de Meridià Zero, va conduir l’acte de presentació de la mostra i, alhora, el darrer número de la revista Daualdeu, dedicat al polímat prussià. Tot seguit va prendre la paraula Juan Fuster, delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, per explicar la història de l’exposició, que té l’objectiu de servir de ferramenta didàctica sobre l’evolució de la ciència i sobre el personatge, la vida i l’obra, del qual ha estat injustament ignorada, especialment a Espanya.
    Tot seguit, i per tancar l’acte, Jorge Olcina va sobre "Geografia y clima en la obra de Humboldt". Olcina és catedràtic d’Anàlisi geogràfica regional de la Universitat d’Alacant, i autor o coautor de nombroses publicacions. També ha participat en diversos projectes d’investigació sobre temàtica geogràfica i històrica desenvolupats en la Universitat d’Alacant, entre d’altres facetes.
    En el marc d’aquesta mostra, el proper dijous 24 de novembre, a les 19:30 h, tindrà lloc la presentació in extenso del número 23 de la revista Daualdau.


fotos 8expo

<<< Tornar a la portada