Una oportunitat històrica per a comprar el convent de Jesús Pobre 

Una oportunidad histórica para comprar el convento de Jesús Pobre 
  14/09/2021

L'adquisició de l'immoble serà possible si rep el suport suficient en els pressupostos participatius 

Aquesta setmana s'ha obert la fase de votacions els projectes presentats als Pressupostos Participatius de la Generalitat. L'Ajuntament de Dénia i l'EATIM s'han adherit a la iniciativa ciutadana de l'Associació de Veïns i Veïnes, que va presentar a la convocatòria la compra del convent, dins dels projectes de tipus comarcal (Comarques Centrals). 

  Els dos ajuntaments volen sumar-se a la proposta veïnal fent difusió del projecte i animant a la ciutadania a votar perquè la Generalitat finance la seua compra amb 1.500.000 €.

L'objectiu és adquirir aquest bé patrimonial, actualment de titularitat privada, per a garantir la seua protecció i posada en valor i el seu ús obert al públic i ciutadania de Jesús Pobre i la comarca com a instal·lació cultural. L'immoble és original del segle XVIII i de titularitat privada des del procés de desamortització dels béns eclesiàstics del s. XIX. En aquest moment es dona la circumstància que els últims propietaris, que l'han habitada i conservat durant molts anys, l'han posada a la venda. "Una oportunitat històrica de recuperar el convent i convertir-lo en centre cultural comarcal", ha destacat l'alcalde de l'EATIM, Javier Scotto.

La fase de votació finalitza el 30 de setembre. Es pot votar entrant en la pàgina gvaparticipa.gva.es (>Pressupostos Participatius> Comarques Centrals> Compra del convent de Jesús Pobre).

L'enllaç directe al projecte és: https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/625

 

 

Subscriu-te!