Canfali Marina Alta

Una parella de valencians, els primers visitants del Castell de Dénia després de la reobertura

  • Una pareja de valencianos, los primeros visitantes del Castell de Dénia tras la reapertura
  • Una pareja de valencianos, los primeros visitantes del Castell de Dénia tras la reapertura
  • Una pareja de valencianos, los primeros visitantes del Castell de Dénia tras la reapertura
  27/06/2020

Eva i Carlos han sigut els primers visitants post-covid del Castell de Dénia. Procedents de València, estaven de vacances a la ciutat des del dimarts. El divendres, quan el castell obria per primera vegada les portes després de tres mesos, van aprofitar el matí per a conéixer-ho. Van voler fer-ho el dia anterior, però encara estava tancat. En el seu últim dia a Dénia abans de tornar a casa, va ser possible. No era la primera vegada que venien a la ciutat, encara que mai havien pujat al castell. Ara, de retorn a València, han dues coses més de comptar: l'experiència de visitar-ho i haver sigut els primers a fer-ho després del confinament.

        No són els únics. També Elia, Iris i Paula podran contar que van ser els primers visitants locals. Poc després de les onze van arribar elles. Viuen a prop i trobaven a faltar pujar al castell, com tenen costum. Ara ja poden fer-ho però, com tots els visitants, amb limitacions. No es pot visitar la zona d'Els vergerets -el Verger Alt continua tancat per unes obres que continuen parades- i el Verger Baix és inaccessible per l'estat de la vegetació. Caldrà esperar.

 

La visita es realitza ara en una sola direcció. Cal seguir un itinerari fix per a la pujada -el camí empedrat de la Vila Vella- i un altre per a la baixada -la carretera asfaltada-. Hi ha excepcions, com aquells que porten xiquets amb carret o les persones amb diversitat funcional. Altres coses a tindre en compte seran l'ús de màscara obligatòria en el Museu Arqueològic i la limitació d'aforaments: 225 persones en tot el recinte (enfront de l'aforament màxim habitual de 750) i 25 (enfront de 83) en el museu. Cal advertir també al visitant que no s'acoste a les gavines ni als pollets que, per cert, es compten per centenars. I per descomptat, pro si estrenyen la calor i la set, que a dalt hi ha cafeteria.

 

 

Cercar notícies
Agenda