Una rossa alemanya amb accent espanyol

  • Una rubia alemana con acento español
  • Una rubia alemana con acento español
  • Una rubia alemana con acento español
  17/10/2021

 

L'Oktoberfest és tot un clàssic en el calendari festiu de Calp. La colònia alemanya del Carnestoltes Club Calp la va organitzar durant més de trenta anys i, de fet, era la Festa de la Cervesa més gran celebrada fora d'Alemanya. De la nit al dia, el CCC va donar la notícia i va anunciar que s'emportava “la seua festa” a la localitat de La Nucia, lluny del Penyal d'Ifach. Però la tradició s'ha mantingut gràcies a la Comissió de Festes 2022 i l'Oktoberfest és ara l'Oktoberfesters. L'essència és la mateixa, gaudir de la cervesa acompanyada de música en directe i menjar per a omplir l'estómac.

La novetat és que la rossa alemanya té ara accent espanyol i les salsitxes, el codillo i el brezel han sigut substituïts per paella i una bona graellada de carn. Guten Appetit! per Bon Profit! o Bon Profit!, que per al cas és el mateix. I l'ambientació musical ha seguit el mateix camí en un procés d'españolización que ha tingut el seu èxit.

La presidenta de la Comissió de Festes 2022, Mariola Mulet, comenta que “l'única picada d'ullet a la tradició alemanya és la marca de cervesa, la Paulaner, que s'ha begut durant molts anys”. “La idea va sorgir”, compte Mulet, “en les primeres reunions de festers. Sabíem que el pont d'octubre estava lliure i ens plantegem organitzar nosaltres la festa de la cervesa. Així ho comuniquem a la Regidoria de Festes i es va acceptar la nostra proposta”.

Per la gran carpa habilitada en el Parc de la Creativitat han passat cada nit més de 1.000 persones. En la zona coberta hi ha hagut restricció d'aforament, amb un màxim de 500 persones, i enguany –com a novetat- hi havia una terrassa a l'aire lliure amb capacitat per a 100 persones més. “Ha sigut un esforç molt gran però ha valgut la pena. Hem omplit totes les nits, ens ho hem passat bé i hem recaptat diners per a les festes del pròxim any”, indica la presidenta. Els canvis introduïts han tingut la seua repercussió “perquè és cert que hi ha hagut un considerable augment de visitants nacionals, tant de Calp com dels pobles veïns”, apunta Mulet. Més del que s'esperaven ja que “hem hagut de demanar més cervesa perquè ens quedem curts en les previsions”, conclou.

 

MÚSICA I MENJAR DE LA TERRETA

 

L'Oktoberfesters es va iniciar, com mana la tradició, amb la burxada del primer barril de cervesa i la música de la xaranga La Xarlotà. El menú també era típic de casa, amb una graellada de carn i embotit. I, per a concloure la nit, l'actuació rockera de la MC Lucas Band. La segona nit estava dedicada a les coques i tapes, amb pinchos de truita, polp guisat, etc., amb la presència de la xaranga El Truc. 

La carpa es va obrir el diumenge a les 12 hores i va haver-hi animació infantil. Per a menjar, paella i a la vesprada va actuar el duo format per Ángel i Laura, components de l'orquestra Límit. I, per a acabar, última nit de l'Oktoberfesters amb més tapes i la Bandeta de Bèrnia.

El que s'ha dit, cervesa alemanya però amb accent espanyol. Tot val i més amb les ganes que hi ha després de les restriccions per la pandèmia.

<<< Tornar a la portada