Una trentena d’expositors de ceràmica rememora la memòria terrissera d’Orba al Mercat del Fang

  • Una trentena d’expositors de ceràmica rememora la memòria terrissera d’Orba al Mercat del Fang
  • Una trentena d’expositors de ceràmica rememora la memòria terrissera d’Orba al Mercat del Fang
  22/10/2023

La consolidació de la Setmana del Fang d’Orba com a referència del passat terrisser en l’interior de la Marina Alta s’ha fet efectiva en la IV edició de la mà d’un Mercat del Fang que ha congregat a centenars de persones al carrer Major al voltant dels expositors provinents de tota la geografia valenciana.

        Aquests, donat el reclam en que s’ha convertit l’esdeveniment, han multiplicat la seua presència en més d’una trentena per a mostrar les variades ofertes que presenten en el ram de la ceràmica. Tot això, sota la coordinació de l’associació Amics del Fang d’Orba i Orbeta amb el suport de l’Ajuntament, ha estat complementada per una variada oferta gastronòmica que l’organització ha disposat a l’entrada de la plaça per tal de diferenciar-se i delimitar la zona de mercat específica.

        En eixa dinàmica tallers, artesania local, concurs d’allioli amb morter, elaboració de coca babau, figatells i trenes de brioix entres altres activitats han anat succeint-se al llarg de la jornada marcada pel lliurament del premis de balcons i finestres.

        Des de l’associació organitzadora s’han congratulat de la resposta del públic, la incondicional col·laboració de l’Ajuntament i la implicació del teixit social orber i de les rodalies. Entre aquest ha destacat a l’alumnat d’infantil, primària, 1r i 2n d’ESO del CEIP Hispanitat i de la secció de l’IES Enric Valor d’Orba a l’hora d’aportar la decoració que ha permès ambientar l’esdeveniment.

        Per la seua banda, l’alcalde i responsable de l’àrea de Cultura, Joan Ignasi Cervera, ha elogiat la disposició d’Amics del Fang i d’altres col·lectius del municipi per a portar endavant un projecte de recerca de recuperar la tradició i la memòria orbera marcada per aquest tipus d’artesania.

 

 

<<< Tornar a la portada