Una troballa d’un ídol oculat prehistòric en Segària vertebra les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara

Una troballa d’un ídol oculat prehistòric en Segària vertebra les Jornades de Patrimoni i Història d’Ondara
  03/10/2018

 

Tindran lloc el 27 i 28 d’octubre amb conferències, tallers i viatge cultural al MARQ

 

La Regidoria de Patrimoni d’Ondara ha presentat les Jornades de Patrimoni i Història 2018 que tenen previst desenvolupar-se l’últim cap de setmana d’octubre amb conferències, tallers i viatge cultural al MARQ. La seua responsable Raquel López ha comparegut junt amb la tècnica de Cultura, Ximi Vives i l’arqueòleg Jordan Labios, per a justificar la iniciativa al voltant de la troballa d'una pintura prehistòrica en Segària en 2014, la qual va ser calcada i catalogada i ara es exhibida en format calc en el MARQ d’Alacant fins al mes de febrer.

       “Un dels objectius del seu departament és la conservació, documentació i difusió del patrimoni i per a donar-ho a conèixer, s'han organitzat aquestes Jornades de Patrimoni i Història d'Ondara  que se celebraran el dissabte 27 i diumenge 28 d'octubre”, ha manifestat López.

       Així mateix ha informat del programa amb una primera jornada que arrancarà a les 10.30 hores amb un conta-contes d'art rupestre a càrrec de l'arqueòleg Jordan Labios a la plaça Major. Aquest ha detallat que l’activitat, dirigida a les famílies i a xiquets de 4 a 10 anys està basada amb els llibres El Misteri de la Cova, que fa referència al paleolític superior i La revolució neolítica. Les dos obres didàctiques, segons han remarcat, van ser editades pel Museu de Prehistòria de València. L’arqueòleg ha assumit també els tallers de pintura prehistòrica i sílex per a conèixer la prehistòria ambientats amb objectes de l’època, en el mateix emplaçament a partir de les 11 hores.