Unes jornades de literatura reten homenatge a Maria Ibars

Unes jornades de literatura reten homenatge a Maria Ibars
  22/04/2022

- La ciutat de Dénia acollirà el proper cap de setmana les IX Jornades de Literatura, Territori i Educació, que enguany es dediquen a la temàtica “Dones, Literatura i Territori” i reten homenatge a l’escriptora María Ibars.

L’existència de les rutes literàries de María Ibars, una que es desenvolupa per indrets del Montgó, amb el títol A l’ombra del Montgó, i la que es desenvolupa pel passeig de les Rotes, amb el títol A vora mar, ha estat clau per a la selecció de Dénia com a seu per a desenvolupar la trobada.

Les jornades estan organitzades pel grup Geografies Literàries 3.0 del Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura de la Universitat de València, en col·laboració amb la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament de Dénia, l’IES María Ibars i l’IECMA.

El grup Geografies Literàries està format per 40 professors de diferents nivells educatius i territoris i engloba professorat d’Alacant, de la Universitat de Barcelona, de la Universitat de Vic, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de les Illes Balears i Florida Universitària.

Més de 100 persones, entre alumnat i professorat, s’han inscrit ja a este jornades per a parlar i intercanviar experiències i estudis vers la literatura, les dones i el territori a la Casa de Cultura de Dénia des del divendres 29 de maig per la vesprada fins al diumenge 1 de maig de matí. 

Professorat, escriptors/es, estudiosos/es i alumnat de la Marina Alta participaran també en les jornades. Així, el divendres de vesprada, a les 17 hores, la conferència inaugural anirà a càrrec de l’escriptor Carles Mulet, que parlarà de María Ibars, escriptora, i de Carmen Agulló, que farà una semblança de María Ibars, mestra. També participaran en una taula redona sobre escriptores i territori Roser Cabrera, Elvira Cambrils i Pepa Guardiola (dissabte 30, 19 hores).

L’Ajuntament de Dénia, juntament amb l’IECMA, ha organitzat unes rutes literàries per les Rotes i per la ciutat i el castell, perquè els participants en els jornades coneguen la ciutat i els llocs d’inspiració de l’escriptora María Ibars. A més, la Regidoria de Cultura ha programat la funció de teatre Rita Trobador, oberta a tot el públic, de la companyia Esclafit Teatre.

El cartell de les jornades ha estat dissenyat per l’artista Joan Castejón, que ha volgut participar en aquesta proposta tan interessant i reivindicativa per a la divulgació i reconeixement de les dones escriptores i poetes

<<< Tornar a la portada