Vint-i-quatre artistes de la comarca aporten les actuals tendències pictòriques al Centre d’Exposicions de Pego

  • Veinticuatro artistas de la comarca aportan las actuales tendencias pictóricas en el Centre de Exposicions de Pego
  • Veinticuatro artistas de la comarca aportan las actuales tendencias pictóricas en el Centre de Exposicions de Pego
  23/10/2021

El calendari de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta per a 2021 ha tingut un procés de anada i tornada a Pego des de la presentació en setembre de 2020 al Museu d’Art Contemporani de la Casa de Cultura a la corresponent mostra dels originals de les obres que l’han configurat que arriba ara al Centre d’Exposicions del carrer Hospital.

L’exposició, emmarcada en el projecte Llonges de la Cultura de la Fundació Baleària, ara ofereix a la gent amb inquietuds per conèixer les tendències pictòriques i estils de Carmen S. Ruano, Xavier Fornés, Imma Mengual, Pepa Espasa, Eugenia Vázquez, Luz Parra i Joan Castejón, Joan Caravaca, Natalia Ribes, Tomás Sivera, Jaume Montfort, Lucía Tachó, Andrés Lambert, Simón Sart i Maria Cardona, Àlex Segui, Javier Ruíz, Ramón Pérez Carrió, Josepa Gilabert, Joan Llobell, Irene Pérez Hernández, José Juan Vidal Porres i Toni Ortolà.

La major part d’aquests ha estat present en la inauguració que ha estat presidida per la regidora de Cultura de Pego, Laura Castellà, acompanyada per la tècnica de la Fundació Baleària, Sandra Pilato, i per l’arqueòleg Josep Ahuir com a comissari de la mostra, que ha assumit la representació de l’IECMA.

 

“POTENCIAR LA MOBILITAT DELS ARTISTES”

 

“És molt important per l’Ajuntament de Pego pertànyer al projecte Llonges de la Cultura de la Fundació Baleària pel fet que el que està potenciant en ell és la mobilitat dels artistes de la nostra terra per tot el mediterrani i a la recíproca amb els d’altres territoris”, ha afirmat Castellà per a congratular-se que l’obra d’un pegolí haja estat integrada en l’exposició.

Per la seua banda, la representant de la Fundació Baleària ha emmarcat la dinàmica d’aquesta mostra col·lectiva dins de la dinàmica de la iniciativa de comptar amb espais per a mostrar les diferents disciplines artístiques en la comarca, on Ajuntaments com el de Pego renoven el seu compromís amb la iniciativa.

Ahuir ha justificat la iniciativa del calendari en la necessitat de donar a conèixer l’art que es fa a la Marina Alta que ara s’ha vist perllongat amb una exposició que , segons ha remarcat “és la primera vegada que se fa una exposició tan gran i amb tants artistes per a exhibir-se de forma itinerant per diferents pobles”. Així mateix ha aprofitat la circumstància per a reafirmar la intenció de l’Institut d’Estudis Comarcals d’aprofundir en altres disciplines artístiques amb el suport de la Fundació Baleària i dels Ajuntaments als que ha agraït la sensibilitat demostrada en la questió. 

La mostra romandrà oberta al Centre d’Exposicions Pego en horari de dimarts a divendres de 17 a 20 hores i dissabtes de 10 a 13,30 fins que, a partir del 20 de novembre de 2021 inicie la itinerància per les llotges conveniades per la Fundació Baleària amb els Ajuntaments d’El Verger, Ondara, Pedreguer i l’empresa gestora de Magazinos a Dénia.

 

<<< Tornar a la portada