Viatjar pel món sense maletes ni passaport COVID

  • Viajar por el mundo sin maletas ni pasaporte COVID
  • Viajar por el mundo sin maletas ni pasaporte COVID
  22/01/2022
Dotze mesos i dotze destinacions per a l'alumnat del col•legi Gargasindi de Calp

A qui se les enginya per a viatjar per tot el món sense maletes ni passaport i sense les avorrides esperes en els aeroports. L'alumnat del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi de Calp ha fet un recorregut per tot el món, pels cinc continents, per a guanyar la batalla a la pandèmia sanitària i, al mateix temps, fer realitat molts somnis i albirar un raig d'esperança en una realitat condicionada per un maleït virus. Dotze mesos i dotze destins en un calendari dedicat al 2002 amb un suggeridor títol: Viatja amb Nosaltres! Obrim les seues pàgines per a fer-nos un volt amb rumb definit, de nord a sud i d'est a oest. Ens acompanyen?

Alumnat, professorat, personal no docent i algun pare i mare s'han implicat en aquest projecte. No hi ha més que veure les fotografies per a entendre la dimensió de la idea. Cada pàgina del calendari té la seua història, la seua perquè, ja que l'escenografia està cuidada al més mínim detall. Cada destí implica una caracterització especial, amb vestits, complements i altres que identifiquen el país en qüestió. I tot està fet sense eixir del centre, amb vestits, barrets, bufandes i altres elements que estaven a mà a casa. I un dels pares és fotògraf i s'ha encarregat de fer les fotos de manera voluntària i desinteressada. Això és treballar en equip, mai més ben dit.

La directora del col·legi, Inés López, comenta que “és la primera vegada que fem un calendari temàtic i repetirem perquè la idea ha funcionat molt bé”. I tot gràcies a que “l'alumnat, i també nosaltres, tenia molta il·lusió, per les tremendes ganes que hi ha de viatjar i, en certa manera, hi ha fet realitat els seus somnis”. “A més”, afig López, “els motivem també amb vista al fet que, més prompte que tard, sí que podran viatjar amb els seus pares, germans i amics”

Però encara hi ha més. El calendari, el viatge pel món, ha servit també per a dissenyar el projecte del centre per a enguany. És a dir, s'ha aprofitat cada destí per a treballar diferents matèries en classe. Des dels costums i vestits fins a vídeos, monuments, literatura i, fins i tot, la gastronomia de cada país. Al gener, les típiques hamburgueses i creïlles fregides americanes. Un recorregut virtual per cada territori. S'han fet 500 calendaris i a penes queden uns pocs per vendre.

 

DELS ESTATS UNITS Al POL NORD

 

Cada classe ha triat un país i el seu viatge somiat. Un recorregut pel món que comença als Estats Units, amb la bandera americana, l'estàtua de la Llibertat, un policia, un militar i altre. Febrer està dedicat a Escòcia, amb les típiques faldes de quadres, les gaites i altres elements que identifiquen el país. La resta de destinacions per a la resta de pàgines del calendari són, per aquest ordre, el Japó, França, Itàlia, Kenya, Egipte, Hawaii, el Marroc, l'Índia, Mèxic i el Pol Nord.

No està res malament. Qui poguera viatjar durant tot l'any i conéixer la història i els costums de tots aquests països. L'alumnat del Gargasindi està en això, en un viatge que va començar al gener i té dates marcades en el calendari.

<<< Tornar a la portada