Vinicius, un colom campió a La Xara

Vinicius, un colom campió a La Xara
  19/06/2022

Paco Costa guanya el Campionat de la Comunitat Valenciana

La Xara és terra de colombaires. L’afició a este esport ve de lluny. Paco Costa ho sap, perquè ells és colombaire des de fa tant de temps que ni ho recorda. Els coloms li han donat moltes alegries, i campionats. Ara, fa uns dies, una nova alegria. El seu colom Vinicius ha quedat campió del concurs de la Comunitat Valenciana, un dels més prestigiosos -si no el que més- del territori espanyol.

El palmarés del XXXVI Campionat de la Comunitat Valenciana de Coloms Esportius- XXVI Trofeu president de la Generalitat i I Trofeu Caixa Popular el va encapçalar Vinicius amb 1.668 punts, per davant de Cómplice -de la Peña 13 Plumas de València-, que n’obtingué 1.615 i quedà segon. El tercer classificat va ser Salomón Kalou -de la Peña El Burladero de Catral- també amb 1.615 punts.

La competició va arrencar al mes de gener amb aproximadament 10.000 coloms federats. Després de les eliminatòries comarcal, intercomarcal i regional, van arribar a la final, celebrada a La Llosa de Ranes, només els 100 millors exemplars de la Comunitat. El campionat ha estat molt disputat i no s’ha decidit fins l’últim dia.

Vinicius va ser un colom criat per Manuel Tarazón (Llombai), que el va regalar a Bonifacio Mateo de Escamilla (Chiva). Des del primer moment va despuntar com un magnífic colom esportiu i, després de classificar-se per a la final, va ser adquirit per Paco Costa, qui veu recompensat els més de 40 anys que ha dedicat a esta afició. 

        El seu colom, considerat un dels favorits, va complir amb els pronòstics i es va proclamar campió davant els 3.000 espectadors que seguiren l’última prova.

El premi és un merescut reconeixement a la dedicació del colombaire del Club Sant Mateu de La Xara. Al llarg de la seua trajectòria, ha sumat dos subcampionats nacionals (amb Hormigonera i amb Distinguido), una tercera plaça en el nacional (Sublime) i 2 subcampionats de la Comunitat Valenciana (amb Anda Ya i amb La Caja Mágica), entre altres.

Satisfet amb el resultat, i també de pertànyer a un poble i una comarca on els coloms esportius tenen molta força, explica que Vinicius estarà en el Campeonato de Su Majestad el Rey de 2023 a Castelló representant a la Comunitat Valenciana, que té el 50% de totes les llicències d’Espanya.

<<< Tornar a la portada