Vins ànima mediterrània i molt que contar

  • Vinos con alma mediterránea y mucho que contar
  • Vinos con alma mediterránea y mucho que contar
  • Vinos con alma mediterránea y mucho que contar
  20/06/2022

 

 

La IV Mostra de Vins Sigulars i de Poble reuneix vint-i-huit cellers en Jesús Pobre 

 

La del diumenge passat va ser una vesprada de sol, de calor i de vins. El Riurau del Senyoret de Jesús Pobre va reunir vint-i-huit cellers -sis de la comarca i tres estrangeres- per a donar a conéixer els seus caldos, però també tot el que hi ha darrere de la seua elaboració. Perquè cadascun, com allí es va veure, té el seu relat, una història que contar que ho fa diferent, diu molt del seu caràcter i ens ajuda a entendre-ho millor. Es van servir 1.300 degustacions, també vermut, i es va parlar de ceps, de varietats, de tècniques, de temperatura, de maridatges i de barriques. En aquesta ocasió, la IV Mostra de Vins Singulars i de Poble va convidar a un mestre fabricador per a fer una demostració de com va prenent forma una barrica i explicar un procés que continua sent altament artesà i, al mateix temps, fascinant.

La IV Mostra de Vins Sigulars i de Poble va dedicar la segona jornada als professionals de l'hostaleria i va centrar l'atenció en la importància del turisme rural i enològic en el gruix de l'oferta turística valenciana. Va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui va remarcar que darrere de cada vi hi ha essència mediterrània però també “una exaltació de valors, inconformisme, investigació permanent, lluita, ganes de generar bellesa, de competir, d'exportar, de resituar-se, estima, coneixement i intel·ligència”. Va apel·lar per la ruptura de la dialèctica centre-perifèria i per una mirada diversa que ens permeta entendre una manera de ser i estar influenciada per la mar i que queda perfectament representada en un lloc com el Riurau de Jesús Pobre.

Parlar de les excel·lències dels vins valencians, com a fruit d'una cultura, un paisatge, uns costums i un territori que cal donar a conéixer és un dels objectius del manifest que va llegir Mara Bañó, deu punts que parlen de com s'entén l'enoturismo en el territori valencià, dels vincles que crea el vi i les passions que deslliga, del llaç que l'uneix a la cultura gastronòmica, del seu paper com a actiu turístic i cultural, de les il·lusions i reptes d'una nova collita, de respecte al medi ambient o del dibuix d'un paisatge únic modelat per les vinyes, la terra i la mar.

<<< Tornar a la portada