Visio sense Fronteres opera de cataractes a 249 pacients a Nairobi

  • Visio sense Fronteres opera de cataratas a 249 pacientes en Nairobi
  • Visio sense Fronteres opera de cataratas a 249 pacientes en Nairobi
  31/10/2021

Un equip mèdic format per tres cirurgians oftalmòlegs, dues infermeres, tres optometristes i un metge ha viatjat a un barri marginal de Nairobi, a Kenya, per a col·laborar amb dos hospitals de la zona i revisar la visió de 490 pacients. Es tracta de l'última missió de l'ONG calpina Visió sense Fronteres que coordina Isabel Signes. En total es van realitzar 248 operacions de cataractes i una de parpelles. Les jornades diàries de treball començaven a les 7.30 hores i acabaven sobre les 19 h. a causa del toc de queda a Kenya per la COVID. Els oftalmòlegs no deixaven d'operar ni per a anar a menjar per a optimitzar al màxim el temps de treball a l'hospital.

Signes comenta que “cada dia l'hospital s'omplia de gent que acudia donada la difusió realitzada. La majoria dels pacients van ser de l'ètnia kikuyo però també van vindre pacients de zones molt apartades com Kissi, Meru i Mombasa”. “Alguns d'ells”, afig, “havien sigut diagnosticats amb cataracta feia temps però al no tindre recursos no havien pogut operar-se”. El 85% dels pacients, compte la coordinadora, veia menys d'un 5% abans d'operar-se i en molts casos feia anys que es trobaven cecs “pel que algunes intervencions van ser molt complexes”. En aquest projecte es van utilitzar dos aparells de facoemulsificación que permeten realitzar cirurgies amb una menor incisió, la qual cosa comporta una ràpida recuperació i una cirurgia molt més curta.

Esther Muthoni Passaris, representant de dones del comtat de Nairobi en el parlament bicameral de Kenya i membre del Partit Polític del Moviment Democràtic Taronja, va visitar la campanya i la va secundar donant difusió.

<<< Tornar a la portada