Visites teatralitzades al casc històric de Pego per a commemorar la gesta d’Elcano i Magallanes

  • Visitas teatralizadas en el casco histórico de Pego para conmemorar la hazaña de Elcano y Magallanes
  • Visitas teatralizadas en el casco histórico de Pego para conmemorar la hazaña de Elcano y Magallanes
  19/12/2022

El cinc-cents aniversaris de la circumnavegació del món capitanejada pels exploradors Fernando de Magallanes i Juan Sebastian Elcano, ha estat l’eix al voltant del que ha girat la programació per a la tardor configurada per la Regidoria de Cultura de Pego. La referida agenda cultural ha tingut com a protagonista aquest cap de setmana les rutes teatralitzades coordinades per César Monzonís, que ha recorregut els diferents racons del casc històric com el Portal de Sala o el llenç de l’antiga muralla.

        Junt amb això els participants han tingut a la seua disposició al primer pis de la Casa de Cultura l’exposició “Les espècies. L’Univers del sabor’ de la Càtedra UA Carmencita, que permet posar en valor des d’un punt de vista diferent la importància d’aquella aventura amb la qual es va aconseguir implantar rutes per a la importació i exportació de productes tan importants per a la gastronomia”.

        Segons han informat des del departament de Cultura la mostra restarà oberta al públic fins a principis d’any.

        Pel que fa a les celebracions de Nadal d’enguany tenen una de les seues principals novetats amb la visita del Pare Noel prevista pel proper divendres per a rebre les cartes dels xiquets i xiquetes de Pego, en la plaça de l’Ecce Homo, que estarà decorada per a l'ocasió i en la qual els més xicotets i xicotetes, i també els majors, podran obtindre un record fotogràfic amb el ‘photocall’.

Així mateix com a altre acte destacable figura la recuperació de la Nit de cap d’any, una vegada conjurada les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, com a esdeveniment de celebració per a tot el municipi en la carpa que serà instal·lada en el Pla de la Font amb pantalla per a poder veure i celebrar les campanades. Tot això a banda de la música en directe, amb les actuacions del grup pegolí Blat i un Dj.

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada