Vives i Coll: “Dimitir suposa que el que has fet no és correcte i nosaltres teníem clar que sí que ho era i així ho ha demostrat la justícia”.

  • Vives y Coll: “Dimitir supone que lo que has hecho no es correcto y nosotros teníamos claro que sí lo era y así lo ha demostrado la justicia”.
  • Vives y Coll: “Dimitir supone que lo que has hecho no es correcto y nosotros teníamos claro que sí lo era y así lo ha demostrado la justicia”.
  14/04/2022

La no presentació de cap recurs, ni per part de la Fiscalia ni de cap de les parts en els terminis establerts, ha fet adquirir la condició de ferm a la resolució de la titular del jutjat d'instrucció núm. 2 de Dénia per sobreseure el cas de la vacunació contra el COVID 19 dosis sobrants de l'alcaldessa dels Poblets i l'exalcalde del Verger. Aquesta circumstància, que dóna carpetada definitiva a la controvertida qüestió en deixar-los exonerats de qualsevol responsabilitat, ha motivat la compareixença de tots dos en una roda de premsa celebrada al local multiusos dels Poblets, per donar la seva versió d'un fet en què, segons afirmen “unit a la pressió mediàtica que hem patit, amb els atacs tan gratuïts que hem hagut de suportar han fet que tinguéssim un desgast personal, emocional i polític molt gran amb un cost immesurable”.

La compareixença ha comptat amb la presència de la representant local de tots dos, María De Cortes Risueño, per confirmar el sobreseïment definitiu d'un procediment instat per la Fiscalia Anticorrupció per aclarir un possible cas de prevaricació administrativa i suborn. Procediment on, segons han assenyalat, les successives declaracions de sanitaris i coordinadors davant del jutge han corroborat que en aquelles primeres setmanes de gener del 2021, en què començaven a arribar les primeres vacunes per combatre la pandèmia, no existia més protocol per part de la Conselleria de Sanitat que no desaprofitar les dosis dels vials oberts sota cap concepte.

Després de la confirmació de la no existència de cap irregularitat en una actuació on van seguir escrupolosament les instruccions des del Centre de Salut del Verger del qual tots dos depenien per aprofitar les vacunes, ha pres la paraula l'alcaldessa com a amfitriona. “La nostra postura va ser honesta des del principi i vam estar exposats perquè no teníem res a amagar i per aquesta mateixa raó el principi de presumpció d'innocència no se'ns va aplicar, més aviat el de culpabilitat, ja que ni el nostre partit ens va donar audiència i ens va suspendre de militància”, ha manifestat Vives.

Tot això, segons conclou, “va derivar que l'exposició

mediàtica en pro de transparència va fer que se'ns condemnés sense judici”.

 

SUPORT ALS POBLETS, CONTROVÈRSIA AL VERGER

 

Tot i això, ha incidit que “això m'ha fet madurar políticament a passos de gegant i molt traumàtics, però aquí estic gràcies també a l'agrupació socialista dels Poblets, els integrants dels quals des del primer moment van confiar en mi i mai he deixat de tenir la seva suport”. Aquest extrem, l'ha portat a dedicar als membres de l'agrupació un agraïment al qual ha sumat “tots els veïns que d'una manera o altra m'han mostrat el seu afecte perquè saben com sóc per animar-me a continuar al servei públic”.

Contràriament a l'alcaldessa dels Poblets, Ximo Coll, no ha tingut precisament bones paraules per als seus companys del PSPV al municipi on fins fa tres setmanes ostentava l'alcaldia. "A diferència de Carolina a mi l'executiva local del Verger no m'ha donat suport i de l'oposició no cal ni parlar-ne, en vista del comportament que han tingut els seus portaveus". Tot i això, ha admès que “si que és de debò que en un ple em vaig comprometre que si resultava imputat dimitiria, però ho vaig fer per desconeixement dels termes jurídics, perquè em referia que ho faria si resultava condemnat, però els grups de oposició de van agafar a això com un clau cremant, sabedors que a les urnes no m'haurien guanyat mai”. Oposició que, segons ha apuntat “han aprofitat la demora de la justícia, i cosa significativa és que la petició del fiscal per arxivar la causa es produís una setmana després de la meva dimissió i la decisió de la jutgessa tres setmanes després”. En això, ha criticat les “diferents vares de mesurar per no demanar la dimissió de Mónica Oltra per un cas molt més greu, i si demanar la meva, cosa que resulta surrealista”.

 

“DIFERENTS VARES DE MESURAR”

 

Aquestes afirmacions li han fet centrar-se en el que ha passat al si del PSPV del Verger en les últimes setmanes, on, segons incideix, a partir de tema de la vacuna “van sortir dos personatges a l'equip de govern dient que no confiaven en el meu projecte , i després va ser l'actual alcalde qui em va trair de manera descarada”.

Contràriament a això ha elogiat els veïns del Verger pel suport majoritari explicitat en tots aquests mesos a la seva persona “Si per alguna cosa em sap greu haver dimitit és perquè els vergelins van confiar en mi tant el 2015 com el 2019 i ara es queden amb un alcalde a qui no ha votat ningú”.

Coll ha estès les crítiques per sol·licitar la seva dimissió pel tema de la vacuna amb dosis sobrants. Grimalt, d'Ondara, José Ramiro, actualment secretari comarcal socialista a la Marina Alta.

  Inquirits tots dos sobre si se sentien discriminat respecte al que va passar amb l'exregidora de Dénia a la qual des del PSPV van fer dimitir per un cas anàleg i ha resultat rehabilitada, Vives ha pres la paraula per expressar que “nosaltres des del primer moment considerem que no havíem fet res que no estigués dins dels paràmetres normals, de la mateixa manera que amb la vacuna de la grip, llavors quan aquesta persona dimiteix jo no sé les seves circumstàncies ni entraré, encara que sí que tant Ximo com jo no ho farem. perquè dimitir suposa que el que has fet no és correcte i nosaltres teníem claríssim que sí que ho era i així ho ha demostrat la justícia en dir que no hi ha cap indici de delicte”.

En això, l'alcaldessa dels Poblets ha afirmat que “és de debò que sembla com un premi que li han donat, doncs m'alegro molt per això, però sincerament penso que les coses així no funcionen bé, però no sóc jo la que vaig decidir i l'única cosa que tinc intenció, si continuo, és continuar treballant pels veïns i veïnes del meu poble, no tinc res a dir”.

 

FUTUR POLÍTIC

 

Aquesta afirmació ha motivat els mitjans a preguntar-los a tots dos pel seu futur polític, on mentre Coll ha negat expressament la seva participació en qualsevol altre projecte, Vives ho ha deixat a l'aire. “Primer hauré de reposar-me del dany moral i polític que ha patit durant aquest temps i que ha estat desastrós, i després hauré de consensuar amb la meva agrupació si volen que sigui jo la que segueixi al capdavant del projecte, encara que tot això va lligat al fet que el partit m'aixequi la suspensió de militància”. Suspensió que, segons ha informat, avui encara es manté a la vista de la comunicació del PSOE rebuda un any i dos mesos de la presentació del recurs presentat per tots dos davant el Comitè de Garanties, on per part d'aquest es contesta que l'aixecament de la mateixa queda supeditat a l'aixecament del procediment judicial.

<<< Tornar a la portada