Voluntaris per a protegir el corriolet en la Nit de Sant Joan

Voluntarios para proteger al chorlitejo en la Nit de Sant Joan
  22/06/2022

Un grup de voluntaris vetlarà la Nit de Sant Joan pel corriolet, un ocell en perill d'extinció que entre Alacant i el Molinell únicament cria a les platges de Dénia. Ho fa normalment en les dunes, encara que en absència d'aquestes el pot fer també en qualsevol buit que trobe adequat per a això en l'arena. És precisament ara l'època de cria, entre els mesos d'abril i juliol. Per a evitar la destrucció dels nius per la major presència de gent en la nit del 23 de juny, s'ha organitzat una eixida informativa del voluntariat mediambiental en els llocs on es tenen localitzats. N'hi ha al llarg de pràcticament tota la platja d'arena, si bé la seua presència és major entre la zona d'Albaranas i el tercer regatxo.

Les persones que vulguen sumar-se a aquesta iniciativa o rebre més informació poden posar-se en contacte amb Magic & Nature al telèfon 679 761 970 o escriure a info@magicandnature.com

La campanya de voluntariat per a protegir el corriolet, que fins fa uns anys criava també en la Salina de Calp i el Muntanyar de Xàbia, s'estendrà fins al 15 d'agost amb altres actuacions. La destrucció dels nius per l'alta presència de gent i l'acció de gossos i gats és la principal amenaça d'aquesta espècie que precisa que s'adopten mesures urgents -com l'abalisament dels nius, com ocorre en diversos punts del litoral de Dénia- i també de la conscienciació ciutadana a fi d'evitar la seua desaparició.

<<< Tornar a la portada