Xalónia torna amb la millor proposta cultural, lúdica i gastronòmica per donar a conéixer el municipi de Xaló

Xalónia vuelve con la mejor propuesta cultural, lúdica y gastronómica para dar a conocer el municipio de Xaló
  30/04/2019

 

Amb el lema Som Xalónia, el municipi de Xaló celebra este cap de setmana del 4 i 5 de maig una nova edició de la mostra Xalónia que suposa un aparador per mostrar la seua cultura, tradició, gastronomia, oferta lúdica i tot allò que configuren els seus recursos turístics. Un pla excepcional per endinsar-se a la Vall de Pop i gaudir de la programació que ompli les dues jornades amb iniciatives com el Mercat de la Terra o la Festa del Vi i la Picaeta. A més hi haurà la Fira d’Artesania i Comerç, rastro d’antiguitats, la Trobada de Muixeranges, el Festival de Música i moltes coses més. Un concurs de fotografia en les xarxes socials i el SwingFest, amb la temàtica Una vesprada de ball a al Savoy, són les novetats d’enguany. 

 

LA PROGRAMACIÓ

 

El dissabte, 4 de maig, a les 11 hores s'inaugurarà Xalónia amb un acte que comptarà amb la participació de la persona més major i la més menuda del poble. Seguidament la Bandeta Juvenil de Xaló farà un passacarrer. Alhora, hi haurà una partida de pilota d'agermanament entre el Club de Pilota de Pego i el Club de Pilota de Xaló. A les 11.30 h. començaran els jocs infantils i les activitats variades per a xiquetes i xiquets. A les 12.30 h. actuaran, com ja és costum, el grup de danses La Murta-Manolita Castells. En acabar, passacarrer de la batucada Colp i Repic. Per trencar la migdiada actuarà el grup Tòxic. Tot seguit, hi haurà un taller d'escalada a càrrec del Grup de Muntanya de Xaló i la partida de lliga de Segona a llargues entre Orba i Xaló. A les 18 h. de la vesprada tindrà lloc la tradicional Trobada de Muixerangues amb la participació de la Muixeranga La Torrentina, la Muixeranga de Xàtiva, la Muixeranga de la Marina Alta, els Cabuts El Llidoner d'Ador, Colla de dolçaines, La Colleta del Verger, i la Colla el Rebrot de Rafelcofer. A les 20 h. actuarà l'Agrupació Festival Band i fins a l'hora dels concerts amenitzaran la vesprada-nit Ernesto Deep i Pablo Sax, Dj Juanher i el grup electrònic Stetica. La nit del dissabte està reservada per al Festival de Música del Xalónia, en el que actuaran Oques Grasses, La Fúmiga, Frida i Arsènic. 

Diumenge de matí està dedicat a les famílies. A les 12 h. i haurà espectacle amb l'actuació de Dani Miquel. Després de dinar gaudirem serà el torn per al Taller Itinerant de Moments Musicals, un nou grup de música local i que ha creat el seu propi estil, el Folkru. 

 

SWINGFEST

 

La resta de vesprada estarà dedicada al SwingFest, que comença a les 16.30 h. dedicada a la Savoy Ballroom, coneguda sala de ball de Nova York on es creu que va nàixer l'estil de ball lindy hop. El festival començarà amb el passacarrer Dixieland. Tot seguit, Ana Oliete, professora de La Marina Lindy Hop-Spirit of St. Louis, impartirà el taller de Solo Jazz. Per finalitzar, actuació de la Big Band Si Fa Sol, amb un repertori dels anys 30, per rememorar la sala Savoy. 

 

CONCURS DE FOTOGRAFIA

 

Per donar a conéixer el lema d'esta edició de Xalónia, Som Xalónia, s’ha convocat un concurs de fotografia en el que es pot participar pujant les imatges a Facebook i/o Instagram amb el hashtag #SomXalónia. L a publicació ha de ser oberta i pública per a totes les persones. Entre els participants se sortejarà la vesprada de diumenge una selecció de productes locals i el llibre Xaló, cuina de tradició. L'organització farà una selecció i entre les cinc finalistes es triarà la guanyadora mitjançant un jurat popular. La persona guanyadora serà notificada per les xarxes i podrà recollir el premi a l'Ajuntament els dies vinents.

 

Subscriu-te!