Xàbia celebra el 9 d’Octubre amb els premis i una carregada agenda d'actuacions culturals 

Xàbia celebra el 9 d’Octubre con los premios y una cargada agenda de actuaciones culturales 
  28/09/2022

Xàbia dona la benvinguda al mes d'octubre amb una carregada agenda cultural i institucional que gira entorn de la celebració del 9 d’Octubre. En aquesta edició el programa cultural -100% gratuït- engloba arts escèniques, literatura i música, i fa l'ullet especial al públic infantil. A més, com és costum, l'Ajuntament celebrarà l'efemèride amb el lliurament dels XXVI premis Vila de Xàbia, que enguany distingiran al Centre Artístic Musical de Xàbia, Pep Segarra, i a Esperanza Salvatierra a títol pòstum. 
    L'acte institucional serà el divendres, 7 d'octubre a les 19.30 hores en la Plaça de l’Església. Se celebrarà al lliure per a poder acomodar a tots els premiats, especialment als membres de les agrupacions del Centre Artístic Musical (banda, orquestra i banda jove) que, a més, interpretaran algunes peces durant la cerimònia. 

PROGRAMACIÓ CULTURAL

    La programació cultural arranca aquest divendres (a les 20 hores a la Casa de la Cultura) amb la presentació del llibre “*Estimat amic” de Cristòfol Bisquert i el dissabte dia 1 (a les 17.30 hores a la Casa de Cultura) hi haurà un teatre infantil amb la representació de “*Paraules a les butxaques” de la companyia Els Combis. 
    El diumenge 2 d'octubre la tradició musical del Grup de Danses Portitxol prendrà la Plaça de l’Església amb un espectacle escenogràfic que combina dansa amb audiovisual, a les 22 hores.
    El dijous 6 d'octubre (a les 20 hores a la Casa de Cultura) es presentarà el llibre gastronòmic “Cuineres del territori” de Josep Bernabeu i María Tormo; i el divendres a les 18 hores en el passeig David Ferrer de l'Arenal hi haurà un espectacle de circ titulat Lampisteria, circ i poesia 2.0.”, a càrrec de la companyia Jacinto Sifon Fontana.
    El dissabte 8 d'octubre a les 21.30 hores a l'església de Sant Bertomeu serà la Banda Jove del Centre Artístic Musical que oferisca un concert extraordinari pel 9 d’Octubre.
    El diumenge, dia de la festa, arrancarà amb energia i molt ritme gràcies a l'actuació del grup Ramonets, que a partir de les 12 hores oferirà un divertit concert de rock and roll per a tota la família en la plaça de la Comare Maruja Varó.
    A la vesprada hi haurà dos concerts de la Colla Portitxol dins de la campanya d'intercanvis culturals. A les 17.30 hores en la plaça de l'església actuaran Bellaguarda tradicions Altea al costat de la colla de dolçaines i percussió de Xàbia, i a les 20 hores, també en la plaça, el Grup Portitxol compartirà escenari amb la colla La Socarrà de Xàtiva. 
    La programació d'octubre continuarà a Xàbia amb el Festival d'Arts Escèniques patrocinat per la Diputació, i que oferirà actuacions com la del Musical Landscapes de Lolo García (dissabte 15 d'octubre a les 20 hores a la Casa de Cultura); el de dansa Ritu de la companyia Otradanza (divendres 21 d'octubre a les 20 hores a la Sala Polivalent del Portal del Clot) i el teatre Senyores al bingo, de la companyia Improvidencia (el dissabte 22 a les 20 hores a la Casa de Cultura).

<<< Tornar a la portada