Xàbia contracta per urgència obres per a evitar l'ensulsiada de la Casa dels Xolbi

Xàbia contrata por urgencia obras para evitar el derrumbe de la Casa dels Xolbi
  21/06/2022

L'Ajuntament de Xàbia ha contractat per via d'emergència una sèrie d'obres urgents per a evitar el col·lapse estructural de part de l'edifici conegut com la Casa dels Xolbi. I és que un informe municipal constata la necessitat d'intervindre sense dilació per a eliminar el risc d'ensulsiades de part de l'edifici (coberta, murs de càrrega, i possiblement algun forjat). En concret s'ha encarregat la instal·lació d'estabilitzadors i ancoratges a la façana a l'empresa especialitzada INCYE per un total de 15.600 euros. 
    Amb aquesta nova intervenció l'Ajuntament tràfic de recuperar l'estabilitat d'un immoble en precari -està en fase de redacció la seua rehabilitació estructural- i que arran de les pluges persistents registrades aquesta primavera ha vist empitjorar dràsticament l'estat de conservació de la façana que dona al carrer de L’Escola. 
    De fet, fa dues setmanes ja es van executar diverses intervencions d'urgència consistents en l'encegat dels buits de l'edifici situats en la planta baixa d'aquesta façana i es van col·locar una sèrie de testimonis d'algeps per a conéixer l'evolució en el temps de les clivelles existents en els murs de la façana.
    Aquesta actuació ha permés comprovar un lleuger increment del desplaçament horitzontal de part de la façana cap a la via pública, existint perill per a les persones i béns en la via pública, per la qual cosa des del divendres roman tancada tant al trànsit com al pas per als vianants. 

<<< Tornar a la portada