Xàbia ret homenatge a Luciano Pavarotti dins del seu programa Els Colors de la Música

Xàbia rinde homenaje a Luciano Pavarotti dentro de su programa Els Colors de la Música
  10/01/2023
La programació cultural arranca aquest divendres amb un concert didàctic del mestre gaiter Hevia 

Xàbia arranca 2023 amb un potent programa cultura per a tots els gustos, i que combina teatre, música, art i literatura a través de diferents festivals i cicles. En un d'ells, Els Colors de la Música, es contempla l'actuació de la soprano Simona Todaro Pavarotti, filla del cèlebre Luciano Pavarotti, al qual es retrà homenatge en l'actuació del 29 d'abril. Abans, i també dins d'aquest cicle, actuarà el Cor de la Generalitat el 10 de març.
    El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha desgranat algunes de les cites més interessants d'aquest primer semestre, com la que inaugura la temporada aquest divendres 13 de gener: Un concert didàctic dels germans María José i José Angel Hevia (mestre gaiter), referents de la música tradicional asturiana. Sota el títol de La Conferència, l'actuació -gratuïta- arrancarà a les 20 hores a la Sala Polivalent amb un repertori, acompanyat de projeccions, que permetrà al públic transportar-se als paisatges i festes d'Astúries.

JAZZ, FOLK, BLUES, HUMOR, CINEMA,…
 
    En altres estils, Xàbia manté el seu certamen d'hivern Jazz a 100 amb quatre concerts d'altíssim nivell com els de Sergio Pereira, Ales Cesarini, Kontxi Lorente & Latino Blanco i Eva Catalá o Joan Soler i Sara Dowling.
    També torna l'humor de Dijous de Comèdia, amb els monòlegs de Toni Pons, Pepa Cases, Carol Tomás, Mau Badenes o Pepi Labrador: I el teatre, amb obres referents com Professor Lazhar, Els Villalonga o Lázaro.
    I hi haurà cinema en valencià a la casa de Cultura per a públic infantil, el teatre per a xiquets o els contacontes setmanals en les dues biblioteques.
    Fidels a la seua cita amb el públic, també tornen els festivals com el Xàbia Folk (del 5 al 7 de maig) i els de nova creació com l'Arenal Blues en l'Arenal (del 17 al 19 de març) i el de Swing Sun-Day, que una vegada al mes farà les delícies dels aficionats al *lindy *hop amb concerts molt ballables en la plaça Comare Maruja Varó. 

OJOS ROJOS
    I per als amants de la fotografia, enguany el festival Ojos Rojos ve amb el Perú com a país convidat i una de les millors fotògrafes del nostre país, Isabel Muñoz. 
    També hi haurà espai per a l'art amb un calendari d'exposicions que es renova cada mes i per a la literatura, amb presentacions i amb la Setmana del Llibre, en la qual participaran autors com el poeta Jaime Siles o Rafa Lahuerta. 
    El regidor de Cultura ha apuntat que totes les activitats seran gratuïtes o amb entrades molt assequibles (entre 3 i 5 euros) per a continuar afavorint que la cultura arribe a tota la població. Des del seu departament han remarcat que els eixos per a programar són prevaldre les propostes de qualitat i diversificar perquè hi haja on triar i arribar a tots els perfils de públic. 
    Per la seua part l'alcalde, José Chulvi, ha destacat que un any més Xàbia pot presumir d'una programació de primer nivell i durant totes les setmanes de l'any. És per això que Chulvi ha volgut posar en valor el treball del regidor i de la tècnic Pepa Roig per a aconseguir aquesta gran aposta que dona vida a la població.

<<< Tornar a la portada