L'ajuntament de Dénia promociona el sistema de compartir cotxe

El Ayuntamiento de Dénia promociona el sistema de compartir coche
  21/09/2021

Este dimecres commemora el Dia Sense Cotxe, com a colofó a la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany, l'Ajuntament de Dénia fomentarà el carpooling, és a dir, el sistema intel·ligent de cotxe compartit com a alternativa sostenible de mobilitat. Es considera que és una solució eficaç per a reduir el volum de vehicles a les nostres ciutats.

L'ajuntament es va adherir fa uns mesos, al maig de 2021, a la plataforma Journify, unna app que facilita el contacte entre usuaris per a compartir cotxe. Reconvertida ara en Hoop Carpool, la plataforma continua creixent i durant aquesta setmana dedicada a la mobilitat sostenible les xarxes socials de l'Ajuntament de Dénia i de la Policia Local estan difonent els resultats d'aquests primers mesos d'experiència pilot de l'app a Dénia, La Xara i Jesús Pobre: des del 16 de maig i fins al 31 d'agost, es van subscriure a Journify (ara Hopp Carpol) 69 persones i es van generar 911 trajectes compartits, equivalents 2,35 tones d'estalvi d'emissions de CO₂ i l'alliberament de 456 places d'estacionament.

El sistema de cotxe compartit a través d'aquesta plataforma està dirigit a desplaçaments interurbans i comarcals. Durant el 2021 han destacat, per exemple, les sinergies que han nascut principalment dins de Dénia, Xàbia, Ondara, El Verger, Beniarbeig i fins i tot València. La duració mitjana dels desplaçaments compartits ha sigut de 10,74 km.

Amb aquesta campanya i l'aposta per el ‘carpooling’, l'Ajuntament de Dénia té com a objectiu contribuir a disminuir l'entrada de vehicles a Dénia, alleugerir el volum de trànsit i alliberar places d'aparcament, amb un sistema que de manera individual moltes persones ja usaven de manera informal en el seu entorn més pròxim, familiar, laboral o social. La gestió d'aquests intercanvis a través d'una app vol facilitar aquesta economia circular, a més d'incrementar els avantatges com la seguretat, la informació i bonificacions per als usuaris.

Coincidint amb l'inici del nou curs, el consistori i la plataforma Hoop Carpool treballen en una acció específica per a l'ús compartit de vehicles entre els membre de la comunitat universitària.

 

Subscriu-te!