La Policia Local de Dénia para la plantà de París Pedrera per una queixa veïnal 

  • La Policía para la plantà de París Pedrera por una queja vecinal 
  • La Policía para la plantà de París Pedrera por una queja vecinal 
  • La Policía para la plantà de París Pedrera por una queja vecinal 
  15/03/2023

L’alcalde lamenta l’ocorregut i dona el seu suport a la comissió 

 

Indignació i malestar en el món faller per la paralització de la plantà d’una falla arran de la queixa d’un veí molest pel soroll d’un transformador. Els fets es van produir la matinada de dimecres, sobre les dos, quan la Policia Local va irrompre en el districte París Pedrera i va ordenar que es parara la plantà. Els agents no van permetre que la grua acabara la seua feina, com demanaven els representants de la comissió, deixant clar que en cas que no s’acatés l’ordre de paralització la falla s’enfrontava a un delicte de desacatament i una multa.

Segons fonts de la comissió, a l’artista i el seu equip els quedaven al voltant de dos hores per encaixar els ninots de la part més alta i acabar el treballa amb la grua. El president, Casildo González-Albo, així ho va fer saber als agents, explicant a més que si no deixaven la feina enllestida eixa nit l’artista no podria tornar fins el dia 16. Els policies van indicar que podien continuar treballant sempre que no s’utilitzés la grua i van insistir que si es posava de nou en marxa s’enfrontaven a una multa i a un delicte de desacatament. Els fallers optaren finalment per paralitzar la feina i posar els ninots en un lloc segur.

“NO TENIA QUE HAVER PASSAT”

 

L’alcalde de Dénia, que no s’ha assabentat de l’ocorregut fins este matí, ha mostrat el seu recolzament a la comissió i ha indicat “que això no tenia que haver passat mai”. Vicent Grimalt ha lamentat que es paralitzaren els treballs de la plantà –“és la primera vegada en la història que passa”- i ha demanat comprensió al veïnat. “Les falles són una vegada a l’any i ni en València ni en altres ciutats que fan falles passen estes coses”, ha remarcat. 

A falta de conéixer la versió de l’oficial de guàrdia, i després d’haver-se oferit a la comissió de París Pedrera “per ajudar-los en el que faça falta”, Grimalt ha compartit el malestar dels fallers perquè, com ha dit, és conscient del que suposa fer tornar l’artista i el seu equip un altre dia, tant per a ell com per a la falla.

<<< Tornar a la portada