26/05/2023

El nou format de la publicació festera donarà la benvinguda als Moros i Cristians de Pego 2023 el dissabte 3 de juny amb l’engalanament del poble amb les banderes i estendards propis de la festa a la façana de l’Ajuntament.

L’acte té previst el seu inici a les 20.30 hores amb la concentració a la mateixa plaça de l’Ajuntament de tots els festers i totes les festeres, així com el públic en general, on dues bandes de música seran les encarregades de posar melodia a l’esdeveniment, les quals arribaran en passacarrer des de la Plaça del Mercat fins el punt neuràlgic de la referida publicació festera. L’entrada a la plaça donarà pas al parlament del publicador o publicadora d'aquest any que es mantindrà en secret fins a eixa jornada i la posterior entrega de les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego des del balcó de la Casa de la Vila.

Una vegada descobert el cartell anunciador d’aquesta nova edició de les festes de Moros i Cristians, les dues bandes assistents interpretaran el pasdoble Vila de Pego, del Mestre Jose Albero per a que, al eu compàs, formen dues esquadres especials de publicadors i publicadores, format per dos representants de cada una de les filaes, les quals estaran dirigides per un sergent de cada bàndol.

 Aquest any i com a novetat introduïda en l’acte, els càrrecs de sergents recauen en les filades que ostenten càrrecs. En concret. el cristià quedara encarnat per Josep Oltra Bordes dels Almogàvers, Filà Capitana 2023, mentre que pel bàndol moro ho farà Alex Seguí Ruíz d'Al-Hagamba Muça

        Segons s’ha informat des de la Junta Central de Moros i Cristians, ambdues esquadres realitzaran una exhibició amb figures ben coordinades per a tot el públic assistent. Les formacions desfilaran des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça del Mercat, on les bandes amenitzaran amb servei de barra i on tot el poble queda convidat. Tot seguit un sopar de germanor festera omplirà la plaça del Mercat amb els i les membres de les diferents filaes per acabar la nit amb una revetlla musical al mateix emplaçament.

<<< Tornar a la portada