El carisma d’Enrique Moll col·loca als socialistes de Pego a un regidor de la majoria absoluta

El carisma de Enrique Moll coloca a los socialistas de Pego a un concejal de la mayoria absoluta
  29/05/2023

L’increment d’un regidor per part del PSPV de Pego dels set que tenia l’ha col·locat prop de la majoria absoluta, gràcies al carisma d’Enrique Moll com a candidat. Aquest ha expressat la seua satisfacció pel fet que, segons valora “augmentar dos-cents-cinquanta vots i un regidor confirma que el que va confiar en nosaltres fa quatre anys ha seguit fent-ho i s’han sumat persones que creuen que la gestió que hem fet els regidors socialistes aquesta legislatura, malgrat que des de Compromís a última hora s’ha intentat jugar brut amb el tema de Pego Golf, encara que trobe que els ha eixit mal”

No obstant, la reunificació de la dreta arran de no concórrer en les eleccions Ciutadans de Pego i Ciudadanos l’ha fet pujar un regidor que ve a sumar-se als quatre que tenia. Mentre Compromís baixa de cinc a quatre els seus representants a la corporació, el que ve a ser una rebaixa en les seues expectatives.

Donats els resultats l’eufòria principal estava en la Casa del Poble on els socialistes festejaven la victòria per tot l’alt.

 

EL PP LLISTA MÉS VOTADA A ONDARA

 

 

La candidatura del Partit Popular a Ondara ha estat la llista més votada de les eleccions municipals amb 1.390 sufragis el que li dona un regidor més dels quatre que tenia en aquesta última legislatura. Els populars semblen haver agafat gran part de la bossa de vots dels que tenia Ciudadanos que no s’ha presentat a causa de la desaparició de Joan Costa.

Malgrat ser la llista més votada els populars tenen complicat accedir a l’alcaldia al quedar empatats a regidors amb el PSPV de l’actual alcalde, José Ramiro, que amb 1363 vots confirma els cinc que té, pel fet que aquests podrien tornar a revalidar el pacte de govern amb Compromís que ha mantingut els 3 regidors amb que comptava.

 

COMPROMÍS S’IMPOSA A EL VERGER I ELS POBLETS

 

En la resta de poblacions més grans de l’interior nord de la Marina Alta cal destacar que Compromís guanya les eleccions a El Verger amb VOX com a segona llista més votada. La sorpresa l’ha donada la candidatura de VOX que ha debutat a l’escenari municipal a costa de PSPV i PP agafant-los respectivament dos i un representant. L’altre dels socialistes sembla haver anat a parar a Compromís que figura com a llista més votada amb 4 regidors.

        Així el mapa polític vergerí sembla requerir d’un pacte entre nacionalistes i socialistes per tal de donar-lo estabilitat al govern, encara que no resulta descartable que els primers opten per la fórmula de afrontar un govern en solitari.

En Els Poblets, la dispersió del vot de la dreta entre PP, Vivim Els Poblets i el PIREE ha estat aprofitat majoritàriament per Compromís per a incrementar la seua representació amb un regidor.

Aquesta circumstància, que fa passar als valencianistes encapçalats per José Luis Mas de 3 a 4 representants a la corporació municipal, els col·loca com a llista més votada, mentre el PSPV manté els 3 regidors que tenia, el PP es veu reduït de 4 a 2 i l’escissió dels populars que suposa Vivim Els Poblets a penes n’agafa 1, mentre que el Partido Independiente de los Residentes Europeos (PIREE) manté el seu.

        Amb les dades a la mà, i donada la a priori incompatibilitat de la resta de llistes, sembla que el valencianista José Luis Mas no tindrà problemes per a accedir a l’alcaldia, ja siga al front d’un govern amb minoria o mitjançant un pacte amb el PSPV.    

Per altra banda, en Orba la llista de Compromís encapçalada per Joan Ignasi Cervera revalida la majoria absoluta encara que baixa un regidor que sembla passar al PSPV, mentre el PP manté els dos que tenia.

En la resta de municipis destaca la majoria absolutes aconseguida pel PSPV en Benidoleig amb Pedro Antonio Seguí al front, i el manteniment de la d’Independents per Sanet i Els Negrals i la de Compromís en El Ràfol d’Almunia. Aquesta última per a penes tres vots.

<<< Tornar a la portada