Dénia i Gandía reprenen un front comú per exigir el tren

Dénia y Gandía retoman un frente común para exigir el tren
  17/04/2024

Els alcaldes de Dénia i Gandia han acordat reprendre el front comú per a exigir la connexió ferroviària entre tots dos municipis. A pesar que des de la Generalitat s'està treballant per a posar en marxa un tramvia entre la Marina Alta i la Safor, Vicent Grimalt i José Manuel Prieto no renuncien al Tren de la Costa.

Grimalt i Prieto s'han reunit este dimecres a l'Ajuntament de Gandia, on han parlat de la falta d'infraestructures.

L'alcalde de Gandia ha incidit en què, si no hi ha cooperació entre totes dues administracions, no s'aconseguiran resultats. "Hem d'allunyar-nos del soroll, treballar i decidir junts la vertebració de dos comarques que són el desvergonyiment d'Espanya perquè no tenen connexions", ha dit. Segons Prieto, "hem de reprendre el front comú entre Gandia i Dénia per a millorar la mobilitat, les nostres infraestructures i connexions".

Per la seua part, Vicent Grimalt ha recordat que des de 1974, quan es va suprimir la línia Dénia-Carcaixent, "som ciutadans de segona. Qualsevol veí de Dénia està obligat a agafar el cotxe per a tot, no obstant això, és una cosa que hui no ens podem permetre amb la situació de canvi climàtic. No podem continuar generant tanta petjada de carboni i veient cotxes amb una sola persona movent-se entre les nostres comarques” . Ha afegit que "estem cansats ​​de tanta promesa i estudis que no han anat a cap part. Hem de reprendre la xarxa d'alcaldes afectats per la infraestructura i que se'ns donen les respostes que necessitem per a continuar treballant" .

Està pendent una reunió dels alcaldes dels municipis involucrats en este assumpte amb l'objectiu de traçar un full de ruta compartit que servisca per a sol·licitar al Ministeri i la Generalitat que donen solucions al problema actual. 

L'alcalde de Gandia ha manifestat que "totes les administracions hem d'implicar-nos en este sentit i, ara mateix, ja tenim el compromís de bona voluntat del Ministeri i suposem que també l'obtindrem de la Generalitat" . I ha comentat que "no podem descartar cap opció. L'important és el tren de la costa com el tramvia, que va ser una aposta clara de l'expresident de la Generalitat Ximo Puig, a la qual s'ha sumat l'actual, Carlos Mazón " .

 

 

 

<<< Tornar a la portada