Calp enceta l'Any Bofill sol·licitant un segell commemoratiu dedicat a la Muralla Roja 

 Calp inicia el Año Bofill solicitando un sello conmemorativo dedicado a la Muralla Roja 
  13/01/2022

L'Ajuntament i l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp han cursat a la Comissió Filatèlica de l'Estat, dependent del Ministeri de Foment, sengles sol·licituds perquè s'estudie la possibilitat de commemorar el 50 Aniversari de la Muralla Roja de Calp, amb l'emissió d'un segell postal. 
    Al mateix temps, la Comissió Filatèlica ha comunicat als interessats que dins del primer quadrimestre d'aquest 2022 s'emportarà la proposta a estudi per a poder incloure aquesta emissió postal dins de la Programació d'emissions de segells i altres signes de franqueig de l'any 2023, coincidint amb la commemoració d'aquest mig segle de vida d'un dels edificis més emblemàtics de la vila del Penyal.
    Les sol·licituds presentades posen l'accent en la importància i singularitat arquitectònica d'aquest edifici dissenyat per Ricardo Bofill Levi, i també la rellevància internacional i la popularitat aconseguida per l'edifici en els últims anys, especialment per la seua transcendència en les xarxes socials.
    Al novembre de l'any passat l'Ajuntament de Calp va acordar declarar l'any 2023 com a Any Bofill, coincidint amb el 50 aniversari del final de la construcció de l'edifici la Muralla Roja. Es preveu que al llarg de 2022 s'elabore un calendari d'activitats per a commemorar l'efemèride i es contempla convidar a Ricardo Bofill a participar en la iniciativa. 
    L'emissió d'un segell postal amb la imatge de la Muralla Roja seria una activitat més per a celebrar l'efemèride. Històricament aquest seria el segon segell postal que Correus dedica a Calp. El primer es va emetre l'any 1987 dedicat al Parc Natural del Penyal d’Ifac.
    També seria el primer segell que Correus dedica a un edifici de Bofill, encara que des de fa uns anys Correus ha apostat fermament per la qüestió arquitectònica dins de les seues emissions postals anuals. 
    Anualment la Comissió Filatèlica de l'Estat rep centenars de sol·licituds de segells encara que només arribar a emetre un màxim d'entre 50 i 60 segells cada any.

<<< Tornar a la portada