La Caminada pel Seguili 2024 converteix a Benidoleig en una festa mediambiental

  •  La Caminada pel Seguili 2024 converteix a Benidoleig en una festa mediambiental
  •  La Caminada pel Seguili 2024 converteix a Benidoleig en una festa mediambiental
  06/05/2024

La participació de desenes de persones procedents de diferents comarques ha convertit a la VII Caminada pel Seguili de Benidoleig en una festa mediambiental on la reivindicació de les muntanyes s’ha barrejat amb la gastronomia típica i l’esplai.

        L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de cos local de Protecció Civil i la Comissió de Festes 2024, s’ha afermat com a referència paisatgística de la Marina Alta vertebrada pel recorregut de 11.6 quilometres de dificultat baixa-mitjana per un desnivell positiu de 469 metres que atorga el sender PR-CV45 habilitat en el seu dia amb diferents ajudes de les administracions supramunicipals com a aposta per a posar en valor el legat mediambiental i antropològic d’indrets emblemàtics del terme benidolejà. En mig del trajecte ha sorgit el diàleg entre els participants al voltant del desconeixement per a les generacions més joves del que va marc vital dels seus avantpassats, i la reflexió sobre l’agricultura de secà com a pilar econòmic d’antany o de l’energia que feia utilitzar la llenya com a combustible.

En deferència cap als participants de fora, els locals han completat amb un passeig pel casc històric que els ha portat per l’entrada oest del casc urbà pel barri de la Comuna cap a la Penya, l’antiga Casa Senyoria, l’església de la Santíssima Sang, cap al carrer de Baix que encara conserva algunes façanes de calç i morter del S.XVIII i eixe balcó cap a la Rectoria que suposa el mirador de la Costereta.

        Uns i altres han reposat forces en l’arròs al forn que l’organització ha disposat en la plaça de la Diputació com a esdeveniment gastronòmic complementari, que ha donat pas a un “tardeo” amenitzat pel rock i el soul del conjunt The Karatekas.  

El regidor de Turisme, Medi Ambient i Esports, Lucas Alberola, ha donat les gràcies als participants per consolidar una iniciativa de consolidació de la posada en valor de les muntanyes locals com a reclam turístic sostenible des de el punt de vista paisatgístic i etnobotànic. Al capítol d’agraïments ha afegit la disposició dels integrants de la Comissió de Festes 2024 per a assumir el vessant gastronòmic de l’esdeveniment i al cos local de Protecció Civil en matèria de garantir la seguretat.

<<< Tornar a la portada