Vint bandes de música de la comarca es reuneixen este dissabte a Gata per celebrar els 150 anys del grup local

 Vint bandes de música de la comarca es reuneixen este dissabte a Gata per celebrar els 150 anys del grup local
  28/09/2022

Gata es converteix este dissabte en l’hepicentre de la música amb una trobada que protagonitzaran vint bandes de toda la Marina Alta. El motiu, commemorar els 150 anys de la Unió Musical de Gata, tota una institució artística al seu poble i més enllà. Segons consta, la Unió Musical va nàixer en l’any 1870, quan l’Ajuntament d’aquella època li va encomanar al músic de la Safor Ricardo González Blasco l’encàrreg d’instruir i formar als aficionats del poble per tal de tindre una banda municipal que amenitzara els actes oficials, populars i religiosos que es desenrotllaven al poble. Al llarg de tot 2020, en plena pandèmia, a la banda li tocava celebrar eixa efemèride, però amb bona lògica molts actes van quedar suspesos o ajornats. Fins ara s’han pogut celebrar el concert realitzat a l’Auditori de la Diputació i el nomenament d’un carrer del poble en el nom de la Banda.
Però aquest dissabte 1 d’octubre hi haurà per fi l’acte central de les celebracions de l’ aniversari que consistirà en una trobada de Bandes de la Marina Alta organitzada per la FSMCV, l’Ajuntament de Gata i la mateixa Societat Musical. La trobada començarà a les 18.30 hores amb una desfilada de les 20 bandes participants per diferents carrers del poble fins a l’avinguda de la Pau on interpretaran totes juntes el pasdoble Unió Musical de Gata, peça del compositor Josep Miquel Martínez Jiménez, que va resultar guanyador en el concurs organitzat per la Banda dins dels actes commemoratius.
Per a la Unió Musical de Gata és un esdeveniment de gran trascendència i és per això que conviden a tot el poble a acompanyar, dissabte 1 d’octubre a partir de les 18.30 h, a totes les bandes en algun punt del recorregut, i als veïns i veïnes dels carrers per on passaran a adornar les seues façanes amb cobertors i plantes per tal de donar-li més colorit a l’acte.

<<< Tornar a la portada