Xàbia es retroba amb l'entranyable celebració de Santa Llúcia

 Xàbia se reencuentra con la entrañable celebración de Santa Llúcia
  07/12/2022

Després de dos anys amb una festa condicionada per la pandèmia, Xàbia es retroba amb una de les seues celebracions religioses més entranyable i amb més estirada popular. Es tracta de la tradicional commemoració a Santa Llúcia, que té la seua ermita en un xicotet pujol als peus del Montgó i que cada 13 de desembre s'engalana per a acollir a centenars de persones que pugen en romeria. 
    La celebració començarà la vespra -a les 19.30 hores- amb una cercavila d'anomenada a la festa protagonitzat pels festers que recorreran els carrers de Centre Històric acompanyats per música i repartint dolços i mistela. Al seu pas pel carrer de Santa Llúcia s'oferirà un ram de flors a la santa en la seua fornícula. 
    Ja el dimarts, 13 de desembre, la jornada arrancarà amb una despertà a les 8 hores i a les 10, les autoritats i festers eixiran des de l'església en romeria fins a l'ermita, on a les 11 hores se celebrarà una missa.
    A continuació es viurà tradicional processó de les imatges de Santa Bàrbara i Santa Llúcia al voltant de l'ermita i hi haurà una xocolatada per a totes les persones assistents.

<<< Tornar a la portada