Anna Moner recrea la biografia de Frida Kalho a la Casa de Cultura d’Ondara

Anna Moner recrea la biografia de Frida Kalho a la Casa de Cultura d’Ondara
  08/03/2024

L’escriptora i llicenciada en Belles Arts, Anna Moner, ha protagonitzat una ponència sobre l’obra de l’artista mexicana, Frida Kalho a la Casa de Cultura d’Ondara.

            La conferència, emmarcada en el cicle de Dones Creadores inclòs en la

programació cultural de març d’Ondara, ha suposat un repàs per la trajectòria d’una pintora que és considerada tota una icona del segle XX tant per la qualitat i singularitat de la seua obra, com per la interrelació de la seua producció artística amb la seua vida personal.

            “Conceptes com l’atzar de la salut i el rigor del dolor marcaren els dies i els treballs d’una pintora que no pintava els seus somnis, tal com teoritzaven els artistes surrealistes, sinó que pintava la seua realitat marcada per la malaltia i el dolor” ha remarcat la ponent. Així mateix ha abordat els daltabaixos de la relació de Kahlo amb el també pintor Diego Rivera, per a reivindicar la seua figura en una conferència de reivindicació artística que enllaça amb la resta d’actes programats per a aquest cap de setmana.

De fet, hui divendres 8 de març la Casa de Cultura acollirà el concert de Meritxell Gené mentre que el recinte d’El Prado albergarà dissabte i diumenge la I Fira Feminista: iniciativa on conflueixen les Regidories de Cultura i Igualtat, tal com matisà en la presentació dels actes la responsable d’ambdues àrees Nerea Mallol.

 

<<< Tornar a la portada