Aprosdeco denuncia que la Conselleria els deu més de 650.000 euros per la gestió del Centre Ocupacional 

Aprosdeco denuncia que la Conselleria les debe más de 650.000 euros por la gestión del Centro Ocupacional 
  30/06/2021

 

Aprosdeco, que té adjudicada la gestió del Centre Ocupacional del Centre de Dia de la Xara travessa una dramàtica situació pels impagaments de la Conselleria d'Igualtat i de Polítiques Inclusives. Segons ha denunciat l'associació, els deu 8 factures que ascendeixen a més de 650.000 euros. Aquests diners són imprescindibles per a atendre les despeses del servei. A aquests centres assisteixen diàriament 91 persones amb diversitat funcional intel·lectual i treballen un total de 35 professionals. L'atenció s'estén a 91 famílies de tota la comarca, un total de 12 municipis es troben implicats.

Des d'Aprosdeco asseguren que aquest mes de juny els treballadors no cobraran la seua nòmina i que “aquesta situació es repetirà fins que Conselleria no afronte els seus deutes i normalitze el pagament d'un servei vital per a la comarca ja que no existeix un altre recurs d'aquestes característiques”. Expliquen que els centres han parat atenció de manera ininterrompuda durant tota la pandèmia fent costat a les famílies en els moments crítics. Segons expliquen, “aquests moments de gran vulnerabilitat s'han demostrat determinants per a les vides de cadascuna de les persones que acudeixen al centre i les seues famílies. L'impacte de la pandèmia en tots ells ha sigut demolidor i l'atenció professionalitzada ha permés minimitzar aquest impacte i alleujar les situacions familiars”.

Respecte al retard en els pagaments, Aprodesco assenyala que la Direcció d'Infraestructures Socials de la Conselleria no ha oferit informació clara i concreta sobre quan ni quant pagarà. Tan sols ha afirmat que alguns expedients es troben en tràmit. “L'administració argumenta que aquesta situació es deu al fet que actualment el contracte amb l'associació ha expirat”, diu Aprosdeco a través d'un comunicat, “i ens trobem en una situació de rescabalament injust fins que es resolga el nou procés de licitació en curs, la qual cosa implica processos més extensos en la gestió de les factures”. Però, segons puntualitzen els afectats, “aquesta justificació és totalment incerta ja que en els últims 5 anys i mig l'Associació únicament ha tingut contractes en dos períodes d'un any i mai s'han acumulat retards tan importants. Pel que aquesta argumentació manca de fonament”.

Aprosdeco és una entitat formada per famílies fundada en 1974 i, que al llarg de la seua trajectòria ha posat en marxa diferents recursos per a donar resposta a les necessitats que s'han anat detectant en les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies. En aquests 46 anys a la Gestió de Centre Ocupacional i Centre de Dia s'ha anat sumant altres serveis: l'Habitatge Tutelat I on viuen 7 dones, l'Habitatge Tutelat II en la qual conviuen 6 homes, un Club d'Oci i un Centre Especial d'Ocupació: Bugaderia Industrial. L'associació incideix en què “durant tots aquests anys s'ha convertit en un referent a la comarca, consolidada i compromesa amb les persones més vulnerables”.

Tal com posen de manifest, els impagaments de la Conselleria posen en perill projectes com la reforma i posada en marxa del nou habitatge tutelat, que es considera molt necessària i demandada per la inexistència de places residencials a la comarca.

 

<<< Tornar a la portada