Art al Vent de Gata recupera la plena normalitat amb la XIX edició d’enguany 

Art al Vent de Gata recupera la plena normalidad con la XIX edición de este año 
  08/08/2022
Podrà visitra-se al Carrer la Bassa del 12 d'agost al 4 de setembre

La Regidoria de Cultura vol recuperar tota la seua esplendor i normalitat amb la XIX edició de l'exposició d'Art al Vent, que es podrà visitar al carrer La Bassa des del 12 d'agost fins al 4 de setembre. La responsable del departament, Àngels Soler i el director de la mostra, Josep Ginestar, ho han deixat clar en la presentació de la mostra que ha tingut lloc aquest dilluns. Així doncs Gata, recupera una de les fites més multitudinàries d’aquest certamen com és l'acte inaugural, que serveix de trobada entre artistes, participants, públic i organització.
    En aquesta edició són 56 obres de 17 països les que s'exposaran al carrer La Bassa de Gata aplegades de distints països com Espanya, Itàlia, Argentina, Xina, Rússia, França, Brasil, Mèxic, Regne Unit, USA, Xile, Japó, Haití, Egipte, Polònia, Marroc, Ucraïna. Per a la regidora de Cultura un fet destacat és que han coincidit dues obres de dos països en conflicte, Rússia i Ucraïna, que, després de parlar amb els autors, lluiran juntes en el balcó de l’Ajuntament per tal de simbolitzar la germanor font a la guerra.
    Ginestar s’ha referit sobre l'edició del catàleg a l'origen d'Art al Vent com a relectura d'una tradició plasmant la imatge dels típics cobertors que llueixen els balcons els dies de festa i processons. Un altre detall del qual ha parlat Ginestar és la participació del Tapis que han fet una obra dirigida per ell mateix per a donar visibilitat al col·lectiu.
    Tant Soler com Ginestar han coincidit que en aquests dinou anys de trajectòria la mostra s'ha consolidat i ha crescut en qualitat. I, com és habitual, s'ha organitzat una variada programació complementària per a convidar a la gent a eixir al carrer que va des de cinema, actuacions musicals de la colla el Montgó, el grup de danses La Llata, la Banda Juvenil de Gata, presentació del documental Venim de lluny i com a cloenda de l'exposició, l'actuació de l'Oma, l'Orquestra de la Marina Alta.
    Tota la informació de l'exposició es troba a la web de la convocatòria. Art al Vent XIX onejarà al carrer la Bassa de Gata del 12 d'agost al 4 de setembre per gaudir de l'exposició i de tot un poble a qualsevol hora del dia simplement fent una passejada pels seus carrers. 

<<< Tornar a la portada