Baleària i Global Ports Holding celebren que l'APV qualifique d'excel.lent el projecte de la terminal sostenible i innovadora de València

Baleària y Global Ports Holding celebran que la APV califique de excelente el proyecto de la terminal sostenible e innovadora de Valencia
  13/11/2020

El president de Baleària, Adolfo Utor, afirma que “la terminal de València serà un far de sostenibilitat, innovació i compromís amb la ciutat”.

El president de Baleària, Adolfo Utor, considera que l'adjudicació de la construcció i explotació de la nova terminal de passatgers de València a la naviliera i a l'operadora de creuers Global Ports Hòlding (GPH) “és una extraordinària notícia en moments d'incertesa i de temporal en l'economia”. L'Autoritat Portuària de València ha valorat amb un excel·lent el projecte presentat. “Ens sentim satisfets de veure compensat el nostre esforç per il·luminar un projecte concebut per a ser referent de sostenibilitat, innovació i compromís amb la ciutat de València, els seus barris mariners i la comunitat portuària” ha destacat Utor.

En aquest sentit, argumenta Utor, “la nova estació marítima serà una terminal amb esperit intel·ligent i cor verd, un far de sostenibilitat en sintonia amb els principis de l'Agenda de 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que guien a Baleària en la seua vocació de creixement i lideratge”. De fet, la terminal de València s'autoproveirà en un 100% amb electricitat generada per energies renovables: fotovoltaica, eòlica, hidrogen renovable o biocombustible.

La naviliera radicada a Dénia ha resultat concessionària juntament amb el major operador de creuers del món, Global Ports Hòlding (GPH), que aportarà tot el seu know-how al projecte i el seu compromís amb una oferta de creuers més sostenible i de menor impacte ambiental. Baleària gestionarà la terminal de passatgers, mentre que GPH s'encarregarà de tota l'operativa creuerista. Seran espais i gestions diferenciades, d'acord amb les bases de l'adjudicació. 

El CEO de GPH, Emre Sayin, va mostrar també la seua satisfacció per haver resultat concessionari de la terminal.  “Estem molt agraïts a l'Autoritat Portuària de València per depositar la confiança en Global Ports Hòlding (GPH) com a operador de la terminal de creuers de València”. “Estem convençuts que el projecte presentat pel nostre soci Baleària amb la col·laboració de GPH, dues empreses líders en el seu sector, permetrà posicionar València com un referent a nivell internacional. Des del primer moment, el nostre equip treballarà juntament amb les institucions i la societat valenciana per a maximitzar els beneficis d'aquesta indústria d'una manera sostenible”, va avançar Emre Sayin. 

<<< Tornar a la portada