Baleària incorporarà al març a la seua flota el primer fast ferri del món amb motors duals a gas

Baleària incorporará en marzo a su flota el primer fast ferry del mundo con motores duales a gas
  11/01/2021

El primer fast ferri del món propulsat amb motors de gas natural, propietat de Baleària, començarà a operar el mes vinent de març. Dins de poques setmanes, l'innovador vaixell Eleanor Roosevelt realitzarà les proves de mar en les drassanes d'Armó, situats a Gijón, on s'està construint.

Segons la naviliera, l'armament del casc del vaixell està pràcticament finalitzat i ja s'han fet proves en la rampa d'accés per a vehicles i càrrega. Els treballs se centren ara principalment en l'habilitació dels salons per al passatge, així com en el pont de comandament i la instal·lació electrònica.

"Els treballs avancen i en pocs mesos tindrem operant un dels vaixells més innovadors i sostenibles del món. La incorporació a la flota suposarà una fita en la història de Baleària, però també en la del transport marítim a nivell internacional", explica Guillermo Alomar, director de Flota de Baleària. El fast ferri incorpora equips de mesurament per a monitorar el consum real de combustible, calcular l'eficiència dels motors i ajustar la navegació per a incrementar el confort segons l'estat de la mar. Alomar ha apuntat a més que "les innovacions que incorpora reduiran considerablement el moviment, les vibracions i els sorolls".

Amb una inversió de 90 milions d'euros, l'Eleanor Roosevelt serà també el fast ferri de major eslora del món (amb 123 metres). Tindrà capacitat per a 1.200 passatgers i un celler per a 500 metres lineals de camions i 250 turismes, o alternativament 450 turismes. El vaixell tindrà una velocitat de servei de 35 nusos (amb una velocitat màxima superior als 40 nusos).

A més de ser el primer del món de les seues característiques amb motors duals a GNL, serà també innovador gràcies a les millores tecnològiques smart ship que incorpora, que garantiran una millor experiència als clients a bord: els passatgers podran accedir mitjançant un codi QR que rebran via WhatsApp, amb la indicació del número de butaca assignat; durant tota la travessia tindran servei d'Internet i cobertura de WhatsApp per a missatges de text i podran gaudir de manera gratuïta d'una plataforma d'entreteniment digital des dels seus dispositius mòbils, així com veure a les seues mascotes a través de webcams instal·lades en les gàbies. En el disseny dels interiors s'ha prevalgut l'amplitud dels espais i la separació entre butaques.

L'Eleanor Roosevelt serà el vaixell almirall de l'estratègia de flota a gas de Baleària, que en 2021 aconseguirà els 9 vaixells (actualment navega amb 6 a gas natural i està remotorizando un més). La naviliera ha invertit 380 milions d'euros per a incorporar el gas a la seua flota, un combustible que implica una reducció considerable de les emissions (amb una millora immediata en la qualitat de l'aire i l'efecte d'hivernacle) i de la contaminació acústica. En concret es redueixen en un 30% les emissions de CO₂, en un 85% les de NOx, i s'eliminen les de sofre i partícules.

Subscriu-te!